*Nettavisen* Sport.

- Jeg kan være en «kødd»

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Martin Andresen innrømmer at han må forandre seg.

05.05.09 14:01

Søndag kveld smalt det i Vålerenga, igjen. 1-3-tapet mot Stabæk ble fulgt opp med NRKs sak om at det var mistillit mot Martin Andresen i spillergruppa.

Dårlig oppførsel
Nettavisen vet at det er Andresens krasse oppførsel på banen som har opprørt spillergruppa. Andresens problem er at det ikke kun dreier seg om reservene eller et mindretall, men at kritikken også kommer fra flere av Vålerengas mest rutinerte spillere, og at den kommer fra et klart flertall i spillergruppa.

Etter fjorårets 10. plass fikk Andresen en meget svak tilbakemelding fra spillerne. På et skjema, med karakter fra 1 til 6, var det mange som ikke ga Andresen mer enn 2 i sin tilbakemelding for sesongen.

Mistillitsforslaget på La Manga kom som en konsekvens av at han heller ikke har endret seg. I alle fall ikke nok. Andresen, som spiller, har alltid vært hissig på banen, og den aggressiviteten er en viktig del av spilleren Martin Andresen. Problemet er at han i Vålerenga også er manager. De andre spillerne, som ofte blir skjelt ut på det groveste i kamp, har ikke turt å ta til motmæle. Hadde Andresen kun vært spiller, ville de vært mer på like fot. Med Andresen også som manager har ikke spillerne turt.

Dermed har den gjentatte utskjellingen i stedet blitt et problem.

Nettavisens Tippeliga-managerspill: Sett opp ditt drømmelag!

- Jeg må endre meg
Andresen innrømmer overfor VG at han står overfor en utfordring.

- Jeg klarer å se meg selv som «bare» en spiller, men jeg forstår at jeg ikke bare er det - for andre. På banen er jeg veldig direkte. Jeg kan være en «kødd» der ute, og det er vrient for spillerne. De er redd konsekvensene hvis de tar igjen. Jeg må endre måten min å være på, men det tar tid, sier han til avisa.

Han avviser fullstendig at han kunne vraket en spiller som tok igjen mot ham på banen.

Vålerengas sportsdirektør, Truls Haakonsen, sier følgende.

- Spillerne har for stor respekt, fordi Martin også er sjefen deres.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.