RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kan vinne Roubaix

Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)
Sist oppdatert:
Tom Boonen har forhåpninger om sin fjerde seier i Paris-Roubaix.

Det belgiske Omega Pharma-Quick Step ble presentert på storslagent vis fredag. Presentasjonen minnet mest om et «talk show». Rytterne hadde tatt på seg finstasen og lagt igjen sykkeldraktene hjemme, det innleide husbandet stilte dog opp i lagets nye drakter.

Den belgiske wonderboy Tom Boonen fikk naturlig nok mest oppmerksomhet. 31-åringens 2011-sesong var langt under pari for den belgiske syklisten som havnet utenfor pallen i sykkelsportens fem monumenter for første gang siden 2004.

- Det har kanskje vært noen magre år, men sulten er fortsetter stor, sier Boonen ifølge Sporza.

Belgieren møtte mye motgang i 2011. Blant annet punkterte han på verst tenkelig tidspunkt i Paris-Roubaix og dro på seg et leit gnagsår på den ene testikkelen i Vuelta a España.

- Jeg tror problemene er bak oss nå. Jeg har hatt en anstendig vinter, forteller han.

Gårfor fjerde Roubaix-seier
Boonen er en av syv ryttere med tre triumfer i endagsrittet Paris-Roubaix. I år går han for den fjerde, noe bare landsmannen Roger De Vlaeminck har gjort tidligere.

Belgieren ser også frem mot Ronde van Vlaanderen, som vil fremstå annerledes den kommende sesongen etter endringer i løypen. 31-åringen har vunnet i Flandern to ganger tidligere.

- Det er det nye Ronde, jeg kan vinne mitt fjerde Paris-Roubaix og det er et flott VM og OL, uttaler Boonen om den kommende sesongens store mål.

Sykkelstjernen vil ikke si noe om hvorvidt han blir å se i Tour de France eller ikke.

- Det er fortsatt usikkert. Sjanser er 50-50. Men med Tour de France, OL og VM over en kort periode blir det kanskje litt mye, sier Boonen, og hinter muligens om et fokus på mesterskap fremfor Tour de France.

Sportssjef: - Vi må vinne mer
Omega Pharma-Quick Steps manager Patrick Lefévère har ett stort ønske foran 2012, det er å forbedre seiersstatistikken. Laget endte opp med bare seks triumfer i 2011.

- Første og fremst håper jeg vi vinner flere ritt enn i fjor. Det er vanskelig å velge et konkret ritt, men må jeg velge foretrekker jeg Milan-San Remo, forteller manageren.

Ettersom nyervervelsen Tony Martin vant dobbelt så mange ritt som hele Quick Step i fjor burde Lefévères målsetning være innenfor rekkevidde. Den tyske tempomaskinen vant tolv sykkelritt i fjor, deriblant en Tour de France-etappe og VM på tempo.

- Hvis jeg kan gjenskape fjoråret vil jeg være veldig glad, forteller Martin.

Martin er en av tolv nye ansikter i Omega Pharma-Quick Step-laget. Levi Leipheimer og Peter Velits er sammen med tyskeren de mest profilerte signeringene.

Den tidligere HTC-rytteren Martin har nok begge sett seg ut Tour de France, som er fullspekket av tempokilometer. Tyskeren er storfavoritt på den innledende prologen i Liège.

- Den gule trøyen er en barndomsdrøm, og med prolog i Liège er den et realistisk mål. Jeg ønsker også å ta medalje i temporittet i de olympiske lekene, forteller Martin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere