- Jeg kjenner ikke dem. De kjenner sikkert meg

Foto: Afp/Scanpix

Sirkus Zlatan har ankommet den franske hovedstaden.

18.07.12 16:53

Etter lang tid med forhandlinger og spekulasjoner ble Zlatan Ibrahimovic presentert som Paris Saint-Germain-spiller onsdag.

Den svenske superstjernen startet pressekonferansen med å beklage at det hadde tatt så lang tid før alt var klart.

- Hei alle sammen. Jeg er lei for at dere måtte vente noen dager. Jeg vil takke Paris Saint-Germain og Leonardo. De har gjort noe man trodde var umulig - de har gjort noe jeg trodde var umulig. Det er et stort steg i min karriere. En ny drøm, sa Zlatan på pressekonferansen.

Ikke bitter på Milan
30-åringen innrømmer at han har merket et voldsomt trøkk fra media og fans etter at ryktene om en overgang til fransk fotball dukket opp.

- Jeg har forstått oppmerksomheten. Folk har oppsøkt meg i mitt hjem, og det er ikke normalt. Normalt sett ville jeg jaget dem bort. Jeg forsto også betydningen da jeg kom til flyplassen i Paris.

Corriere dello Sport hevdet tidligere denne uken at Zlatan var forbannet på grunn av behandlingen han har fått i Milan. Det ville han ikke snakke mye om.

- Det eneste jeg vil si er at Milan ga meg humøret tilbake. De hjalp både meg og familien min. Jeg vil ikke kaste en skygge over Milan. Jeg vil huske klubben på en god måte. Det er en stor klubb. De har klart seg bra med meg, og jeg håper fortsatt at klubben lykkes. Jeg har ikke noe vondt å si om Milan. Det finnes ikke i mitt hode, sa Zlatan diplomatisk.

Foto: Afp/scanpix

- Et Dream Team
Han avviser at han ble tvunget vekk fra den italienske storklubben. Tidligere har han uttalt at han ønsket å bli i Milan karrieren. Det ble påpekt av en av de italienske journalistene til stede.

- Jeg er her i dag. Jeg har akkurat signert. Men vet aldri hvordan det slutter. Jeg er her nå, og jeg vil ikke tenke på slutten uten å tenke på at jeg skal vinne og hvordan vi skal vinne. Den dagen jeg slutter, vil jeg at jeg skal ha utrettet noe.

Nå gleder han seg til å ta fatt på et nytt kapitel i en usedvanlig innholdsrik karriere.

- Jeg har kommet til et Dream Team. De vil gjøre alt for å vinne, og jeg vil være en del av det. Jeg vil være med og skrive historie. Klubben har også hentet verdens beste forsvarer - så lenge jeg har Thiago Silva bak meg, trenger jeg bare se framover.

- Serie A blir fattigere
Zlatan mener at den italienske ligaen nå blir mindre interessant etter at han og Thiago Silva har forsvunnet.

- Det som skjer i Italia er ikke mitt problem. Jeg og Thiago Silva er her. Å miste to store spillere er et tap både for klubben og for ligaen. Man vet aldri med Italia, hva som vil skje, men visst blir ligaen fattigere uten meg og Silva. Den franske ligaen blir mer interessant.

Han er imidlertid ikke kjent med så mange spillere i den franske ligaen.

- Jeg kjenner ikke til så mange, men jeg er her for å vinne og spiller sammen med store spillere. Jeg kommer sikkert til å bli kjent med flere spillere. De kjenner sikkert til meg.

Foto: Scanpix/AFP

- Fotball er min religion
Svensken fikk applaus for sitt svar da han for en eller annen grunn fikk spørsmål om religion.

- Jeg er født i Sverige, min far er muslim, min mor er katolikk. Vi har en utrolig mix i familien og er oppdratt forskjellig. Jeg følger meg selv og har ikke så mye religion. Religion har ingenting med fotball å gjøre. Fotballen er en religion og alle er velkomne, sa Zlatan.

Det er fortsatt usikkert hvilket draktnummer Zlatan vil spille med, men trolig ønsker han seg draktnummer 10.

- Vi har ikke bestemt hvilket draktnummer jeg skal ha. Du får spørre Leonardo. Det er opp til ham å gjøre meg enda mer lykkelig, sa Zlatan med et smil.

- Vi har tid, vi har tid, responderte Leonardo.

Paris Saint-Germains sportsdirektør la til at med Zlatans overgang, stenger overgangsfloden til klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.