RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kjente blodet hennes renne ned over meg

FORSØKTE Å REDDE KJÆRESTEN ETTER Å HA SKUTT HENNE: Oscar Pistorius forklarte seg om da han skjøt og drepte Reeva Steenkamp.
FORSØKTE Å REDDE KJÆRESTEN ETTER Å HA SKUTT HENNE: Oscar Pistorius forklarte seg om da han skjøt og drepte Reeva Steenkamp. Foto: Themba Hadebe (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Oscar Pistorius forklarte seg om kjærestens dødsøyeblik.

Drapstiltalte Oscar Pistorius ga en dramatisk forklaring til retten om hvordan han forsøkte å redde sin døende kjæresten Reeva Steenkamp etter å ha skutt henne flere ganger.

– Jeg kjente blodet hennes renne ned over meg, sa han.

Onsdag var den tredje dagen med den sørafrikanske idrettsstjernens egen forklaring av hva som skjedde den skjebnesvangre natten i februar i fjor.

Den dobbeltamputerte løperen ble først utspurt av sin forsvarer Barry Roux om hendelsesforløpet før, under og etter at Steenkamp ble skutt gjennom toalettdøren i Pistorius' bolig, før han senere skulle kryssforhørtes av aktor.

Pistorius har hele tiden holdt fast ved at han ikke mente å drepe kjæresten.

Tirsdag gjentok Pistorius for retten hvordan han våknet av lyder fra toalettet, og at et åpent vindu gjorde ham sikker på at det var en tyv som hadde tatt seg inn, og at han derfor skjøt fire skudd gjennom døren.

– Blodet rant

Onsdag fortsatte han forklaringen med å si at da det gikk opp for ham at det var Steenkamp som trolig var inne på toalettet, forsøkte han å slå opp den låste døren med et balltre han hadde liggende ved sengen.

– Da jeg kom inn på toalettet, bøyde jeg meg over Reeva. Hun satt med kroppstyngden på toalettskålen, sa Pistorius med svak og skjelvende stemme.

Dermed gikk han imot aktors påstand om at Steenkamp hadde stått bak døren og deretter falt ned i en forsvarsposisjon.

– Jeg sjekket om hun pustet, men det gjorde hun ikke. Jeg la armene mine rundt skuldrene hennes og satt der og gråt en stund. Jeg hadde hodet hennes på min venstre skulder. Jeg kunne kjenne blodet hennes renne ned over meg, sa han.

– Så merket jeg at hun pustet, fortsatte han. Pistorius fortalte så at han løp inn på soverommet for å hente mobiltelefonen sin. Så ringte han til Johan Stander, som er sikkerhetsansvarlig for boligkomplekset der Pretorius bodde, og løp så tilbake til Steenkamp.

DREPT: Reeva Steenkamp ble skutt fire ganger gjennom baderomsdøren av kjæresten Oscar Pistorius.

Ventet på ambulansen

– Jeg strevde med å løfte henne opp mens hun strevde med å puste, sa Pistorius. Så ringte han nødtelefonen. Han sa at han så gikk for å åpne inngangsdøren før han gikk tilbake til badet, løftet opp Steenkamp og bar henne ned trappen.

– Jeg bare satt med ham og ventet på at ambulansen skulle komme. Jeg følte meg så hjelpeløs, jeg ville ta henne med til sykehus. Jeg holdt fingrene mine i munnen hennes for å hjelpe henne å puste, sa han og begynte å gråte igjen.

Også denne dagen var Pistorius blek og gråtkvalt, og han pustet tungt under forklaringen sin. Samtidig satt Steenkamps mor June Steenkamp like uttrykksløs som tidligere.

Da ambulansefolkene ankom, var Reeva Steenkamp allerede død. En politimann kom og begynte å snakke med Pistorius.

– Men jeg klarte ikke å snakke med ham. Jeg satt på kjøkkengulvet og gråt, fortsatte han.

Hissig og våpenglad

Mens Pistorius selv hele tiden har hevdet at han ikke mente å drepe Steenkamp, hevder påtalemyndigheten at han skjøt henne med vilje etter at de hadde hatt en krangel.

Under rettssaken, som nå er inne i sin sjette uke, har vitner tegnet et bilde av idrettsstjernen som en våpenglad og til tider svært hissig mann. I flere eposter som Steenkamp sendte Pistorius, kommer det også fram at hun flere ganger var redd for ham.

Dersom han blir kjent skyldig, risikerer han fengsel på livstid. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere