*Nettavisen* Sport.

- Jeg kjørte som en junior

Foto: Pascal Pavani (AFP/Scanpix)

Likevel gikk David Millar til topps på Korsika

29.03.10 15:25

Selv med seier på den avsluttende tempoetappen i Critérium International, kom David Millar i skyggen av duellen mellom Lance Armstrong og Alberto Contador. Briten avslører nå hvem han kan dele æren med etter triumfen.

Lagkamerat Christian Vande Velde rådet nemlig 33-åringen til å «ligge over syregrensen fra start».

- Jeg kjørte som en junior, forteller en fornøyd David Millar til cyclingnews.com.

- Christian var min tempomentor allerede før denne dagen. Etter at jeg rotet det til under prologen i Paris-Nice med å planlegge for mye i detalj, tok han på seg oppgaven. Rådet var å kjøre med «kontrollert panikk». Så det var det jeg gjorde - jeg kjørte som en gærning, utdyper han på Garmins egen hjemmeside.

Utslitt etter Paris-Nice
Millar forteller videre at han følte seg veldig sliten etter å ha fullført Paris-Nice i midten av mars og seieren på middelhavsøya Korsika var hans første siden den nest siste etappen av Spania rundt. Også den gangen var det en tempoetappe han vant.

- Jeg følte meg forferdelig når jeg syklet på torsdag, forteller han videre.

lørdagens tøffe fjelletappe fullførte han under ti sekunder bak de aller største forhåndsfavorittene. Denne prestasjonen var viktig for å ha troen på et godt resultat på søndagens avsluttende tempo.

Til «Helvete» for første gang
Søndag 11. april står David Millar på startstreken til Paris- Roubaix for første gang.

- Jeg var til stede på Paris- Roubaix som tilskuer i fjor og sa til meg selv at jeg kan ikke legge opp uten å ha kjørt «Helvete i nord», avslutter skotten.

Les flere nyheter på procycling.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.