RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kjørte som Justyna Kowalczyk

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tarjei Bø tok ingen sjanser på vei mot karrierens største triumf.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Emil Hegle Svendsen vant søndagens fellesstart i Holmenkollen etter en glimrende sluttspurt, og tok sin åttende verdenscupseier for sesongen.

Ole Einar Bjørndalen sprakk på slutten, men ble likevel nummer tre – veteranens første pallplassering i verdenscupen siden åpningshelgen i Östersund.

Likevel var Tarjei Bø (22) den som jublet mest og høyest. Han ble nummer åtte, og sikret dermed sammenlagtseieren i verdenscupen i skiskyting.

- Det har vært et vanvittig press denne helga, spesielt etter det som skjedde på sprinten torsdag. Den gule trøya har vært målet hele sesongen. Det er utrolig deilig å ha klart det, sier Bø.

Ploget hjem totalseieren
Ut fra siste skyting søndag, hadde han kontroll.

- Jeg gikk ut som nummer 12 og visste at jeg dårligst kunne være nummer 11 hvis Emil vant. Men jeg så at jeg hadde noen slitne tyskere foran meg, og da skjønte jeg at jeg ville klare det.

- Det eneste som kunne ødelegge var et fall. Derfor kjørte jeg nok litt som Justyna Kowalczyk på sisterunden, sier stryningen til Nettavisen med et lurt smil.

For uinnvidde: Polske Justyna Kowalczyk, som vant kvinnenes verdenscup i langrenn, er kjent for å være en skrøpelig utforkjører, som ploger så fort en halvfarlig sving nærmer seg.

- Hjernen helt vekk
Men om Bø hadde kontroll ut fra siste skyting, hadde han ikke kontroll da han sto på matta for siste gang.

- På det siste skuddet var hjernen helt vekk, innrømmer Bø.

Han hadde allerede bommet to ganger. Hadde det blitt en tredje bom, hadde Emil Hegle Svendsen vunnet verdenscupen for andre år på rad.

Avstanden de to kompisene imellom ble nemlig på fattige fem poeng, 1110 mot 1105.

Bø gikk faktisk samtlige 23 verdenscuprenn denne sesongen og vant fem av dem. Det holdt altså til sammenlagtseier. I tillegg kan han se tilbake på et strålende VM i Khanty Mansiysk. Der tok han fem medaljer, hvorav tre gull.

Vanskelig å toppe
- Det er litt rart å tenke på at jeg kanskje har hatt den beste sesongen jeg noen gang kommer til å ha i en alder av 22 år. Det blir vanskelig å toppe dette, erkjenner Bø.

Motivasjonen er det likevel ikke noe i veien med.

- Jeg vet jeg kan bli enda bedre på nesten alt. Og det neste store målet er OL i Sotsji i 2014, sier han.

Svendsens beste sesong
Topp motivert er også Emil Hegle Svendsen.

- Det er surt å bli slått med fem poeng, selvfølgelig. Men dette er likevel min beste sesong noen gang. Da kan jeg ikke være misfornøyd, sier Svendsen, som hyller lagkompisen.

- Jeg er full av beundring for Tarjei. Han har gått samtlige 23 renn og vært god hele veien. Det er en fantastisk prestasjon, fastslår Svensen – som selv sikret seg seieren i fellesstartcupen med søndagens triumf i Holmenkollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere