RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg klarte det!

Foto: Scott Halleran (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Nå får Suzann Pettersen kamp om dronningtittelen i norsk golf.

Suzann Pettersen er ikke lenger alene fra Norge på LPGA-touren - golfens eliteserie. Mandag kveld ble det klart at Marianne Skarpnord også spiller der i 2010. Hun ble da nummer to i LPGA-kvalifiseringen.

- Jeg klarte det, skrev Skarpnord på Twitter like etterpå.

- Jeg er skikkelig sliten, men veldig glad for at jeg er ferdig (med kvalifiseringen), la hun til.

To norske jenter
Suzann Pettersen (28) debuterte på LPGA-touren så tidlig som i 2003, og har siden 2007 tilhørt golfens ypperste verdenselite. 28-åringen har vunnet seks LPGA-turneringer, inkludert én majorturnering. Ettersom Henrik Bjørnstad i tillegg har kvalifisert seg for herrenes ypperste nivå, PGA-touren, vil Norge ha tre spillere på øverste nivå i 2010.

- Det betyr ufattelig mye. Det har vært et strålende år, sier sportssjef Frode Scheie i Norges Golfforbund til Nettavisen.

- Husk også at Eirik Tage Johansen kvalifiserte seg for Europatouren, minner han om.

Stort gjennombrudd i 2009
Skarpnord avsluttet mandag kveld den femte og siste runden av kvalifiseringen på Daytona Beach i Florida, og klarte LPGA-kortet med glans. Hun startet sisterunden som leder i kvalifiseringen, og måtte kollapse helt mandag kveld hvis hun ikke skulle klare LPGA-kortet.

Det skjedde ikke.

I stedet leverte hun stødig golf, gjennomførte runden ett slag under par, og endte dermed på delt 2. plass totalt i kvalifiseringen. Med sju slag under par på de fem rundene hadde hun hele åtte slag å gå på ned til 22. plassen som ikke ga plass på LPGA-touren neste år.

23-åringen fra Sarpsborg åpnet kvalifiseringen med en middels 76-runde, før hun fortsatte med en mesterlig 66-runde. Runde tre og fire ble unnagjort på 70 slag, mens sisterunden endte på 71 slag.

Skarpnord gjorde en god sesong på Europatouren i fjor, med seks plasseringer blant de ti beste og en andreplass som best. Denne sesongen må likevel kunne kalles et gjennombrudd, med to seirer og ni plasseringer blant de ti beste.

- Kan vinne i løpet av 2-3 år
Hun endte på fjerdeplass i «Order of Merit», som oversikten over innspilte euro kalles, med drøyt 200.000 euro. Det blir nok snakk om større summer neste sesong, i alle fall om Skarpnord klarer å spille seg til flere topplasseringer.

- Jeg tror at vi vil se en kurve lik den hun har hatt på Europatouren; Et førsteår hvor hun kan gjøre det bra i noen enkeltturneringer og et andreår hvor hun kan utfordre de beste. Jeg tror at hun vil være i stand til å vinne turneringer på LPGA-touren i løpet av 2-3 år, sier Frode Scheie til Nettavisen.

Sportssjefen er glad for at Skarpnord ble værende på Europatouren også i 2009, slik at hun fikk etablert seg i Europa før hun tar spranget til Nord-Amerika.

- Det var nok veldig smart. Hun har jo ledet Order of Merit i nesten hele år, og endte på fjerdeplass.

I sesongen 2010 vil det arrangeres 24 LPGA-turneringer i til sammen ti land. Åpningen er lagt til februar og Asia, hvor den første turneringen arrangeres i Thailand og den andre i Singapore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere