*Nettavisen* Sport.

- Jeg klarte ikke reise meg

Foto: Skjermdump fra TV2 Sumo (www.tv2.no)

Alexander Kristoff brukte to minutter på å komme seg på beina etter smertefull krasj.

04.03.13 18:03

Med norske øyne ble den første etappen av Paris-Nice en mørk dag.

Vår eneste norske deltaker, Alexander Kristoff, veltet stygt litt over fem mil før mål.

Nordmannen kom til slutt i mål 17.15 bak etappevinneren Nacer Bouhanni.

TV-bildene, som blant annet TV 2 Sport formidlet, viste aldri hva som skjedde med nordmannen, bare at han lå å vred seg i smerte.

Overfor procycling.no forteller Kristoff hva som skjedde.

- Jeg var på den enes siden av veien og så kom den en fartsdump. Noen foran meg mistet en flaske på grunn av den. Jeg traff flasken og mistet balansen. Da traff jeg fortauskanten med sykkelen og veltet. Jeg landet på hodet og slo ryggen og rumpa i kanten. Nå har jeg den hevelsen både i hodet og på ryggen, forteller Kristoff til procycling.no.

Les også: Her hyler Kristoff ut i smerte

- Kjentes normalt mot slutten
Nordmannen forteller videre at han har hatt bedre dager.

- Det kjennes ikke så veldig bra ut. Da jeg lå der hadde jeg ikke mulighet til å reise meg. Hadde sykt vondt i beina, venstresiden av kroppen og hodet. Etter to minutter kom jeg meg på beina igjen. Det tok ti minutter på sykkelen før jeg kunne tråkke med venstre bein igjen. Mot slutten kjentes det normalt ut igjen. Legen sa at det ikke så bra ut. Jeg kan ikke ligge på grunn av kulen. forklarer Kristoff.

På tross av smertene og skadene er planen å fortsette.

- Jeg fortsetter hvis det ikke blir verre. Det er et utrolig viktig løp for meg, selv om det nå ser mørk ut med gode resultater.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Syklet alene til mål
De eneste TV-bildene vi fikk se av nordmannen var da han lå på bakken i smerte. At han kom seg tilbake på sykkelen ble aldri filmet. Arrangøren meldte på sin LIVE-tjeneste at Kristoff kom tilbake til feltet. Det samme gjorde enkelte journalister.

Ifølge nordmannen selv stemmer ikke dette.

- Jeg var tre minutter bak allerede da jeg kom meg på sykkelen igjen. I starten da jeg syklet dro det ut enda flere minutter, siden jeg ikke kunne trå skikkelig, avslutter Kristoff til procycling.no.

Tre andre ryttere brøt etappen. Rui Costa veltet og ble tatt til sykehus med mistanke om bruddskader, men ifølge laget hans (Movistar) slapp han unna brudd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag