Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg klarte ikke se på

Emil Hegle Svendsen forlot TV-stua da den tragiske akeulykken gikk i reprise.

WHISTLER (Nettavisen): Kun noen få hundre meter bortenfor den norske skiskytterleiren utspant det seg et drama mellom liv og død fredag. Dessverre vant sistnevnte part etter at georgiske Nodar Muaritashvili ble kastet ut av akeløypa i 145 kilometer i timen.

Det tragiske budskapet spredte seg fort blant utøverne i OL-byene Whistler og Vancouver.

Les også: OL-deltaker døde

Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen var blant dem som tilfeldigvis fulgte treningen i Whistler Slide Senter på TV.

- Jeg satt og så det på TV, men da bildene kom rullende over skjermen en gang til – gikk jeg. Jeg klarte ikke å se på det der.

- Det er ikke dette man håper skal skje i et OL. Nå skal man egentlig ha det artig, men dette var bare tragisk, sier Emil Hegle Svendsen til Nettavisen.

- Det er så nært
Dødsfallet førte til en flom av støtteerklæringer til den avdødes venner og familie via nettstedet Twitter.

Også de norske utøverne var tydelig preget på det som opprinnelig skulle være en festdag med åpningsseremoni og de siste forberedelsene før lekene starter.

- Hva gjør det med stemningen blant utøverne?

- Det legger helt klart en demper på det hele. Alle er glade for å være her, og så skjer noe sånt. Det er vanskelig å godta det. Dessuten er det så nært. Det er jo bare 500 meter bort her det skjedde. Det er uvirkelig, sier Hegle Svendsen til Nettavisen.

- En farlig sport
Ole Einar Bjørndalen (36) ble også revet ut av OL-fokus da han så den stygge akeulykken fredag.

- Vi satt og så på det. Det var fryktelig. Det er aldri moro når det går så galt, sier Bjørndalen.

- Det er en farlig sport, men at det skal skje på trening. Det er vanskelig å se om det er på grunn av manglende sikkerhet eller personlig svikt, men det er uvesentlig når det går så galt.

Opprørte utøvere
Også mange andre internasjonale idrettsstjerner reagerte med vantro på dødsbudskapet fra sykehuset i deltakerlandsbyen fredag.

- Jeg fikk nettopp høre om den georgiske utøveren som døde i dag. Mitt hjerte går ut til hans familie og venner. Det er så trist, skrev Lindsey Vonn på sin twitter-profil.

Andre reagerer på at det ligger bilder av dødsulykken uten på diverse nettsteder.

- Bildene av Nodar Kumaritashvilis ulykke burde ikke ligge ute på internet. Det er ikke rett mot ham eller hans familie. NBC (amerikansk TV-stasjon) bør vite bedre, skriver alpinist Jake Zamansky.

Minnet Kumaritashvili
Under åpningsseremonien natt til lørdag ble naturlig nok dødsfallet i Whistler markert behørig.

Flaggene vaiet på halv stang, den georgiske olympiske komité og deres utøvere bar sorte armbånd. I tillegg var det georgiske flagget merket med sort, som et symbol på sorgen utøvere og ledere føler.

På vegne av IOC (den olympiske komité) og VANOC (Vancouvers olympiske komité) holdt IOC-president Jacques Rogge en appell for den avdøde og hans familie.

Nodar Kumaritashvili ble bare 21 år gammel.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser