RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg klusset det bra til

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Sist oppdatert:
Tora Berger hadde teoretiske muligheter til å vinne verdenscupen. Det ble med teorien.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Tora Berger lå 41 poeng bak finske Kaisa Mäkäräinen i verdenscupen sammenlagt før den avsluttende fellesstarten i Holmenkollen søndag.

På første liggende skjøt Berger fem treff, og seiersteorien levde.

Men på andre skyting sprakk Lesja-jenta fullstendig. Det ble tre bom. Og da hun også bommet tre ganger på første stående, var det over og ut med all spenning, i hvert fall sett med norske øyne.

Sesongens siste skyteserie ble imidlertid perfekt for Berger. Kjapt plaffet hun ned fem blinker.

- Altfor mange runder
Med totalt seks runder ble hun nummer 16. Dermed falt hun ned til en fjerdeplass i verdenscupen, slått av Kaisa Mäkäräinen, Andrea Henkel og Helena Ekholm.

- Det ble altfor mange runder. Jeg vet ikke helt hva jeg gjør på andre liggendeserien, men det var i i hvert fall ikke bra. Jeg klusset det bra til. Jeg prøvde å gjøre det jeg skulle gjøre, men så måtte jeg ut i disse strafferundene, da, sier Berger til NRK umiddelbart etter løpet.

Hun er likevel fornøyd med en sesong der hun faktisk har vunnet seks verdenscuprenn.

- Jeg synes det har vært mye bra. Alt i alt er jeg kjempefornøyd. Det har fungert veldig bra, i hvert fall fra januar og ut, sier Berger.

Flatland 28
Ann Kristin Aafedt Flatland nøyde seg med tre bom, men er helt ute av langrennsform, og ble nummer 28 av de 30 som deltok.

Ingen andre norske jenter var kvalifisert for sesongens siste renn.

Fellesstarten ble vunnet av Daria Domratsjeva fra Hviterussland. På plassene bak fulgte de russiske jentene Anna Bogaliy-Titovets og Olga Zaitseva.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere