Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg knuste ham

Ole-Kristian Tollefsen slåss for livet i NHL. Natt til torsdag gikk det ut over «en fyr med rart navn».

LA KINGS - COLUMBUS 3-0: Columbus Blue Jackets tapte 0-3 for Los Angeles Kings natt til torsdag. Det er ikke bra. Ole-Kristian Tollefsen spilte en svært solid kamp, og ga Tom Kostopoulos juling i en slåsskamp. Det er bra.

Den unge nordmannen er inne i det siste året av kontrakten med blåjakkene, og kjemper for å beholde sin plass på laget. Derfor er det viktig at han markerer seg.

Ville spille mer
- Jeg følte meg veldig bra i denne kampen. Men jeg skulle gjerne spilt mer, sier Tollefsen til Nettavisen. Han fikk 9.21 minutter på isen i bortekampen i Staples Center.

Blue Jackets pådro seg ti utvisninger, i tillegg til Tollefsens slåsskamp. 22-åringen fra Nes på Romerike pådro seg også en utvisning for interference.

- Det er fem backer som spiller i undertall før meg, derfor ble det lite istid, forklarer Tollefsen.

Men tilbake til slåsskampen: Tollefsen har vært i noen nevedueller denne sesongen, og han har slått eksepsjonelt godt fra seg. Duellen mot Kostopoulos var den sjette slåsskampen til Tollefsen denne sesongen. Han har ennå ikke fått juling.

Ga juling
- Jeg har ikke peiling på hvem jeg slåss mot nå, det var en fyr med rart navn, ler Tollefsen.

- Men det gikk bra. Jeg knuste ham, legger han til, uten på noen som helst måte å skryte. Det er rett og slett bare et faktum. Tollefsen er uansett for beskjeden til å skryte av seg selv.

Denne slåssingen, som kan virke primitiv for de uinnvidde, er i realiteten et viktig virkemiddel i ishockey.

Spesielt når Tollefsen klarer å provosere de viktigste spillerne hos motstanderne, slik han har gjort flere ganger denne sesongen. Ettersom slåssing automatisk medfører fem minutters utvisning, styrker det blåjakkenes sjanser til å vinne. Det fører som regel også til at støtten fra tribunene øker.

Og ikke minst viser han treneren og lagkameratene at han er villig til å blø for laget.

Sliter borte
Nå hjalp det ikke så mye mot Los Angeles, ettersom Blue Jackets tapte 0-3. Michael Cammalleri satte inn 1-0 i første periode, mens Sean Avery og Lubomir Visnovsky la på til 2-0 og 3-0 mens blåjakkene jaget utligning og redusering i tredje periode.

- Det var ordentlig surt å tape. Vi må begynne å vinne borte også, mener Tollefsen.

Han kan uansett glede seg over at sesongens store, personlige mål snart er nådd. Før sesongen satset han på å få spille 40 matcher i NHL denne sesongen. Nå har han allerede 34. Og det er 42 kamper igjen av sesongen.

- Det er moro, det. Men målene forandrer seg litt etter hvert. Nå er målet å holde meg oppe i NHL hele sesongen. Jeg vet ikke når Bryan Berard er tilbake, men jeg føler at jeg hører hjemme på dette nivået, sier Tollefsen til Nettavisen.

At det er siste året av kontrakten, liker han ikke å tenke på.

- Agenten min tenker på det, og kommer med noen kommentarer innimellom. Da ber jeg ham om å holde kjeft, ler Tollefsen.

- Selv tenker jeg ikke på det i det hele tatt, insisterer han.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget