*Nettavisen* Sport.

- Jeg kommer meg ikke vekk

Maks uflaks for Sverre Krogh Sundbø i historiens første norske pokerprogram.

22.02.12 12:52

Sent fredag kveld sender Viasat 4 den første av tre episoder av «Battle of Champions», en ettbordsturnering med åtte av Norges aller beste pokerspillere.

Dette er første gang norske tv-seere får sjansen til å se et norskprodusert pokerprogram med norske spillere. Og det er ikke hvem som helst som deltar; Annette Obrestad (vant WSOPE i 2007), Sverre Krogh Sundbø (europamester 2005), Johnny Lodden, Jan Olav Sjåvik (europamester 2001) og Andreas Høivold (EPT-vinner) er blant deltakerne når turneringen settes i gang i første program.

Ville melke hverandre
Nettavisen har fått lov til å vise leserne en smakebit fra programmet, og det er en spektakulær hånd vi får se. Sverre Krogh Sundbø møter Annette Obrestad i en hånd hvor begge treffer godt.

- Vi satt begge og prøve å melke motspilleren vår. Hun følte jo at hun har funnet gull på flopp, hun også, selv om hun var ganske mange mil bak. Jeg kommer meg ikke vekk fra den, forteller Sverre Krogh Sundbø til Nettavisen.

Se klipp fra tv-programmet i videovinduet:

HTML EMBED

- Jeg checker forbi jeg får alle sjetongene hennes hvis hun har kløver, og fordi det er et godt bløffekort for henne i bånn hvis hun ikke har kløver. Jeg tenker at sjansen er veldig stor for at hun hadde kløveren og at pengene kommer på uansett. Det er akkurat det samme om jeg fronter eller går over, forklarer Krogh Sundbø.

Battle of Champions ble spilt uten pengeinnsats, og ville derfor kunne ha blitt spilt på norsk jord. Klubben Dusk Till Dawn i Nottingham i England var imidlertid tilgjengelig, og ettersom dette sannsynligvis er Europas flotteste pokerklubb, ble det Nottingham-tur på de norske pokerprofilene.

Prestisje
De åtte deltakerne har til sammen spilt inn rundt 35 millioner kroner i internasjonale turneringer. Mangelen på pengepremier spilte likevel ingen rolle, mener Sverre Krogh Sundbø. Dette handlet om ære.

- Det føltes ikke uvant. Det blir som en hvilken som helst fotballkamp. Det er ekstreme gevinster i fotball, men det største er likevel å løfte Champions League-trofeet. Det samme gjelder egentlig her, mener den tidligere europamesteren.

- Det var i aller høyeste grad skikkelig poker, legger han til.

Hvordan det til slutt ender, må du følge med på Viasat 4 de tre neste fredagene for å se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.