RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kommer sterkere tilbake

Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Hele sesongen har gått på kladdeføre for Liv Grete Skjelbreid Poiree. Nå gir hun opp, men lover å være tilbake i gammelt slag før Torino-OL.

VM-dronningen fra Oberhof i fjor har hatt en svært svak tung sesong. Forrige fredag ble det konstatert at hun de siste to månedene har slitt med en virussykdom, noe som må ta deler av skylden for hennes svake prestasjoner.

På bakgrunn av de svake resultatene i verdenscupen, og den dårlige formen, valgte Liv Grete Skjelbreid Poiree derfor for å droppe resten av VM og resten av sesongen, i samråd med kvinnetrener Odd Lirhus og landslaglege Lars Kolsrud.

Avgjørelsen ble tatt sent i går kveld.

- Selvsagt er det bittert at jeg ikke er i den formen jeg vil. VM er jo noe du jobber frem mot hele sesongen, og det er ikke mye hyggelig å ikke kunne prestere når det virkelig gjelder, sukker Liv Grete Skjelbreid Poiree til TV 2 Nettavisen.

Til Norge på påskeferie
Nå avsluttet skiskytter-esset, som tok fire VM-gull i Oberhof i fjor, sesongen. Tiden fremover skal hun bruke på å pleie familien og datteren, lille Emma.

- Jeg reiser hjem til Norge på søndag, og skal feire påsken i Norge. Det gleder jeg meg til, sier Skjelbreid Poiree.

Hun fastholder at målet er å bygge seg opp igjen frem mot Torino-OL neste år. Skjelbreid Poiree har bestemt seg for å komme tilbake til den samme formen hun var i i fjor.

- Er det mulig å komme seg fra toppen til bunnen, må det også være mulig å komme seg fra bunnen til toppen igjen. Men jeg er fullstendig klar over at jeg må bygge meg opp igjen steg for steg, mener Skjelbreid Poiree.

Og legger skåsikkert til:

- Jeg er likevel overbevist om at jeg kommer sterkt tilbake, lover hun.

Tenker på OL
Landslagstrener Odd Lirhus sier at valget om å droppe resten av VM i Hochfilzen, blant annet er tatt med tanke på OL i 2006.

- Dermed får hun enda bedre tid på å bygge seg opp igjen. I fjor stilte hun opp på alt mulig rart, og sa for mye ja til ting hun ikke burde. At hun nå avslutter sesongen, gir hun mer fri fra presse og alle andre som krever noe av henne, oppsummerer Lirhus.

Han understreker imidlertid at det ikke var en lett avgjørelse for Liv Grete Skjelbreid Poiree å ta.

- Vi måtte hjelpe henne med å ta denne beslutningen. Men alle var enige om dette var det beste, sier kvinnetreneren.

Lirhus påpeker at det også ligger sporstlige årsaker til grunn for at Skjelbreid Poiree nå ikke går verken stafetten fredag eller søndagens avsluttende fellesstart.

- Liv Kjersti (Eikeland) gikk et veldig godt løp i går, og vi ville heller stille med fire jenter som er i godt slag enn med Liv som ikke er i sin beste form, oppsummerte han på tirsdagens pressekonferanse.

Gro-Marit Istad Kristiansen, Linda Tjørhom og Tora Berger er de øvrige norske som går stafetten for Norge. Ann Kristin Flatland er reserve.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere