Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg kommer til å angripe

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
Nytt toppresultat innenfor rekkevidde for Vegard Breen.

Timothy Dupont vant den femte etappen av Tour De Bretagne, det var hans andre etappeseier i rittet og den sjette seieren til nå i 2013. Ventilair-Stéria-rytteren vant spurten i hovedfeltet, mens Vegard Robinson Bugge kjørte inn til en 13.-plass.

Vegard Breen er best plassert blant de norske med en 25. plass, og er 1.09 bak lederen Riccardo Zoidl etter dagens etappe. 23-åringen er derimot bare seks sekunder bak tiendemann i sammendraget.

- Jeg hadde ikke noe spesielt god dag på sykkelen, men jeg satt greit med i første gruppen da det sprakk opp mot slutten, sier Breen til procycling.no.

En gruppe på 25-30 ryttere utkrystalliserte seg etter dagens to korte stigninger. Men mange av de

fremste rytterne i sammendraget var foran splitten, og kjøreviljen ble deretter.

- Han som vant etappen var borte i splitten. Men da de som sto høyt i sammendraget var der, var det ikke så mye å kjøre for, sier Breen.

Tempoetappe som skiller
Dagens etappe var den femte av syv etapper i det franske løpet, som avsluttes onsdag. Den sjette etappen er en tempoetappe på drøye 15 kilometer. Sammendraget avgjøres med en krevende sisteetappe med gruspartier og bakker underveis.

- Jeg er klar for tempoetappen i morgen. Den kommer til å skille litt, men det er begrenset hvor mye utslag det er mulig å skape når den ikke er lengre, sier Breen.

Franske grusveier
Joker Merida-syklisten mener siste etappen kan slå begge veier. Han tror noen ryttere blir passive og prøver å forsvare plasseringen fremfor å angripe lederen.

- Jeg kommer til å gå for et toppresultat på siste etappe. Det blir en spennende dag med grusveier og kupert terreng. Hvis jeg ikke er uheldig i morgen, kommer jeg til å være så høyt i sammendraget at jeg blir passet på, sier Breen.

- Håper du derfor på et hardt utskillingsritt, hvor det blir vanskelig å kontrollere på slutten?

- Ja, det er kanskje den eneste muligheten. Da kan det virkelig skille. Vi har kjørt noen harde etapper nå, og mange ryttere var slitne i dag. Det sprakk opp på de to korte bakkene vi kjørte i dag, og på siste dagen er de forhåpentligvis enda mer utslitt. Jeg kommer uansett til å gå for et toppresultat på siste etappe

Alle resultater fra 5. etappe finner du her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!