*Nettavisen* Sport.

- Jeg koser meg

- Jeg koser meg om dagen, sier Vålerengas trener Kjetil Rekdal etter cupthrilleren mot Start som endte med 3-2 seier etter ekstraomganger.

01.07.05 10:36

KRISTIANSAND STADION (TV 2 Nettavisen) START - VÅLERENGA 2-3: - Jeg koser meg over at laget mitt står på så bra. For en innlevelse. Nå har vi slått Rosenborg og Start borte, og lagformen er bedre enn på lenge, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Da det var to minutter igjen av kampen dunket Tom Henning Hovi inn vinnermålet fra nok en nydelig dødball fra Christian Grindheim.

- Det var deilig å sette vinnermålet selvsagt. Nå går vi for cup-finalen. Jeg har vært der før, og det var sinnsykt morsomt, sier matchvinner Tom Henning Hovi.

- Heldige
Han mener Vålerenga var heldig.

- Vi visste dødballer ville avgjøre denne kampen. Heldigvis trakk vi det lengste strået, men det kunne også være Start, sier Hovi

Start fikk trampeklapp av publikum etter å ha gitt alt, men alt var ikke nok mot et dødelig effektivt Vålerenga som scorte tre mål på til sammen fire store sjanser.

- Det var på tide Start fikk smake sin egen medisin da vi avgjorde helt på slutten av kampen, sier Rekdal.

- Typisk Rekdal å snakke om egen medisin. Den var nok passe innøvd. Fra et stykke ut i første omgang er vi en klasse bedre bedre enn Vålerenga. Vi kjører jo over dem fysisk på slutten av kampen, og viser at vi holder fortsatt, sier Tom Nordlie.

Dødballer i fokus
8 063 fikk se en knallhard batalje med masse dødballer. Christian Grindheim fra Vålerenga var det store profilen i en minneverdig kamp.

Da det sto 1-1 etter ordinær tid scoret Grindheim etter seks minutter i første ekstraomgang på Vålerengas første store sjanse siden første omgang! På et nydelig frispark fra venstre slår han ballen direkte med høyrefoten i lengste hjørne.

Men Start kom tilbake, og etter 110 minutter kom Start igjen tilbake på dødball, hvor Alex Valencia servet nydelig ball og på ny møljet Start inn mål.

Men like før slutt kom Grindheim igjen og serverte et frispark som gjorde Tom Henning Hovi til matchvinner på 3-2.

Høyt press
I andre omgang presset start høyt og byttet ut midtbanespilleren Johannes Hardarson med Ben Wright. Men første etter 80 minutter og åtte sjanser for kristiansanderne uttelling.

Alex Valencia slår inn fra høyre hjørnet av 16-meteren og etter kaos i feltet, går ballen fra Stefan Bärlin og treffer i beina til Ben Wright som får ballen over streken.

Da koker det på Stadion og Start kjører på, men får en kontring i fleisen når banens beste Christian Grindheim brasser ballen i nettaket. På slutten får Start flere muligheter til å avgjøre kampen, men det blir bare nesten.

Fredrik Strømstad løper et slitent VIF-forsvar i senk, men klarer ikke avgjøre. Like etter kommer en dobbeltkontring hvor Bärlin er centimeter fra å få ballen videre til Ben Wright, men mål blir det ikke.

Åpnet best
Start åpnet klart best, men Vålerenga styrer første omgang etter et intelligent mål fra VIF etter 14 minutter.

Gjestene utnytter en grov miss. Høyreback Steinar Pedersen presser opp til venstre, og rekker ikke ned når Vålerenga bryter. Steffen Iversen slår en nydelig ball til Bernt Hulsker, som uten Pedersen iskaldt plasserer den i lengste hjørne.

Stort annet maktet ikke VIF i første omgang, men forsvarte seg mesterlig. Christian Grindheim var solid både offensivt og defensivt, og var farlig hver gang han kom.

Start hadde sju cornere og minst like mange avslutninger på mål, men savner Bala Garba.

Slurvete tilbakespill og plutselige omlegginger til høyt press fra VIF skaket Start i første omgang, og Steinar Pedersen hadde store problemer. Han kom seg, men da byttet Kjetil Rekdal inn Stefan Ishizaki i stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.