- Jeg kunne ha vunnet touren

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

Jurgen Van den Broeck har ikke latt seg imponere av tour-favorittene så langt.

18.07.11 16:48

- Det har vært en merkelig tour. Når Andy, Fränk (begge Schleck) og (Alberto) Contador de siste fem årene har akselerert i stigningene, hadde vi garantert sluppet. Men nå er det ingen som forsøker noe som helst. Er de redde? Eller er de ikke bedre? Det er frustrerende fordi jeg hadde en utrolig eksplosivitet i beina, sier Jurgen Van den Broeck ifølge hln.be.

Belgieren, som mange mente kunne kjempe om en pallplass til slutt, brøt som kjent den niende etappe etter at han veltet ned fra Col de Pas de Peyrol.

Omega Pharma-Lotto-rytteren fortsatte noen kilometer, men kollapset senere.

Ferraris analyse
På sykehuset ble det konstatert brudd på skulderbladet, flere brukne ribben og kollapset lunge.

Les også: Disse har brutt touren

- Før Tour de France startet drømte jeg om podiet i Paris. Men når jeg ser hvordan rittet har utviklet seg, kunne jeg kjempet om seieren. Jeg har en følelse av at jeg har mistet min livs sjanse, det er tungt å svelge, mener Jurgen Van den Broeck.

Fjorårets femtemann sammenlagt får også støtte av den italienske legen Michele Ferrari.

Ferrari skriver i sin blogg på sin hjemmeside at årets Tour de France har gått saktere enn forventet i fjellene, og viser til at blant annet Fränk Schleck klatret de siste ti kilometerne av Luz-Ardiden med en VAM m/h (høydemeter per time, vår.anm.) på 1624, noe som tilsvarer 5.84 w/kg.

Sterkere Contador i giroen
Det er omtrent 100 høydemeter mindre enn de beste rytterne fortsette på de avgjørende stigningene i Criterium du Dauphiné og Tour de Suisse.

Men det er også andre faktorer som spiller inn, blant annet værforholdene, rittets påkjenning totalt sett med mer.

Les hele Michele Ferraris blogg her!

Til sammenligning hadde Alberto Contador betraktelig høyere wattverdier da han forserte Giro d`Italia-fjellene for en drøy måned siden. Spanjolen lå jevnt over 6 w/kg hele treukersrittet da det dro seg til mot slutten på de avgjørende etappene.

Så får vi se om ikke sammenlagtfavorittene, med Andy Schleck og Alberto Contador i spissen, slår på turboen når Tour de France-feltet nærmer seg Alpene. Hvis ikke vil nok belgierne og spesielt Jurgen Van den Broeck se på dette som en tapt mulighet.

Det sykkelgale landet har nemlig ikke vunnet touren siden da Lucien Van Impe vant i 1976.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.