RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

- Jeg kunne løpt like fort i boksershortsen

Sist oppdatert:
Derfor løp nordmannen med ødelagte bukser.

LONDON /OSLO (Nettavisen): Tirsdag kveld løp Henrik Ingebrigtsen finale på 1500 meter under OL i London.

Europamesteren på distansen fra i sommer hadde tro på medalje før start, men måtte ta til takke med en femteplass til slutt. Nordmannen satte likevel norsk rekord med tiden 3.35.43 og var kun tre tideler fra bronsen i mål.

- Jeg trodde medaljen var innen rekkevidde, men jeg må være såpass realist å si at jeg er fornøyd med en femteplass, sier Ingebrigtsen.

- Jeg har gjort det vanvittig bra i OL, men kunne likevel ha gjort det mye bedre. Dette var ikke noe maksløp, forteller unggutten.

- Tappet psykisk
Ingebrigtsen mener han ikke var hundre prosent skjerpet fra start av.

- Jeg var forberedt på at jeg måtte løpe på ny norsk rekord for å hevde meg, og visste at jeg var god nok til å greie det. Men åpningen var litt sen i forhold til det jeg hadde ventet. Jeg var nok ikke fult så tent, eller litt tappet psykisk, da jeg sto på startstreken, sier han.

- Hvorfor det?

- Alt her blir så omfattende og stort. Spesielt i call room (der utøverne venter før de skal i aksjon). Vanligvis sitter vi der inne i 20 minutter før vi skal løpe, men i dag satt vi der i 49 minutter før konkurransen, sier løperen.

Buksa sprakk
Ingebrigtsen hang lenge med i teten, men falt litt av 400 meter før mål. Likevel avsluttet han med en kanonspurt.

- Jeg våknet skikkelig når det var rundt 200 meter igjen. Før det var jeg litt passiv. Skulle jeg gjort noe annerledes, så hadde jeg kjørt på litt hardere litt tidligere. Neste gang vet jeg hva jeg skal gjøre annerledes, sier løperen.

Under kvalifiseringsheatet tidligere i uken fikk Ingebrigtsen ødelagt skoen. Under løpet tirsdag var det buksa som sprakk.

- Det er ingen som har snittet opp skrittet på meg, altså Den raknet da jeg satt i call room. Det er ikke noe å skrive om det der, sier han.

- Jeg kunne løpt like fort i bokseren, jeg, legger Ingebrigtsen til.

Kastet ut av OL
Vinneren ble Taoufik Makhloufi, som vant på tiden 3.34.08. Leonel Manzano fra USA tok sølv på tiden 3.34.79, mens Abdalaati Iguider fra Marokko tok bronse, kun tre tideler foran norske Ingebrigtsen.

Makhloufi fra Algerie ble i utgangspunktet kastet ut av OL mandag etter å ikke ha fullført et heat på 800 meter, men fikk senere plassen tilbake.

Henrik Ingebrigtsen gikk søndag videre til finalen på 1500-meter med sin femteplass, med tiden 3.43,26 - et stykke bak personlig rekord, som er den norske rekorden 3:36,39. Det var de fem beste i hvert heat som gikk direkte videre, i tillegg til de to beste tidene.

Tirsdag løp han altså nesten ti sekunder raskere i finalen.

Satser videre
Ingebrigtsen var ikke levnet de største sjansene i EM-finalen i juli da han spurtet inn til gull på 1500-meteren i Helsingfors. Men nordmannen gjorde alle forhåndstipsene til skamme, og spurtet forbi alle på oppløpssiden og tok gull.

Tirsdag holdt det dessverre ikke helt inn for nordmannen. Men hovedpersonen virker å være motivert til å satse videre.

Neste sjansen til å hevde seg i verdenstoppen er under VM i russiske Moskva neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere