*Nettavisen* Sport.

- Jeg kunne sovnet før jeg gikk ut

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen var så avslappet før han føk ut på siste etappen i VM-stafetten, at han kunne sovnet.

12.03.05 18:16

Bjørndalen leverte en oppvisning i skiskyting. Ikke bare øket han forspranget til konkurrentene i sporet kontinuerlig gjennom hele etappen, han leverte ti treff av ti mulige på sine to skytinger.

Skiskytter-esset har fire individuelle VM-gull å skryte av. Nå har han også sikret seg sitt første VM-gull i stafett i løpet av sin lange og innholdsrike karriere.

- Det er sjelden jeg skyter så bra på en stafett. Jeg fikk totalt fullklaff, sier Bjørndalen til TV 2 Nettavisen.

Triumf-ferd
Han kunne til slutt passere målstreken nesten halvminutter foran sølvinnerne fra Russland. Med flagget i den ene armen hoppet han over målstreken i suveren stil, til elleville jubelbrøl fra de hundrevis av tilreisende nordmennene.

- Jeg hadde full kontroll hele tiden, og kjørte mitt eget løp. Seieren var aldri truet, oppsummerer en selvsikker Bjørndalen.

- Faktisk, jeg var så sikker på gull at jeg tok det rolig i innspurten og sparte krefter med tanke på morgendagen. Jeg tok meg god til til å finne flagget, og fant til slutt sponsorsjef Jacob Lund som alltid står klar, gliser skiskytter-esset.

- Var du nervøs før du gikk ut?

- Nei, overhodet ikke. Jeg var faktisk så avslappet før løpet at jeg kunne sovnet på stedet, svarer Bjørndalen kontant.

- Det største gullet
Han setter gullet høyere enn sine foreløpige to individuelle VM-gull i Hochfilzen.

- Grunnen er ganske enkelt at i stafett, må alle prestere 100 prosent. Marginene er mye større. I dag gjør alle bare jobben sin perfekt – det er bare helt vanvittig moro, forteller han.

Men mens Bjørndalen var så avslappet som det nesten er mulig å bli før starten, var Stian Eckhoff det stikk motsatte.

Eckhoff, som gjennomførte en strålende andre etappe, hadde nervene i høyspenn.

- Jeg var dritnervøs før start. Da jeg våknet i dag tidlig, var jeg så nervøs at jeg nesten skalv. Men jeg fikk lagt det bak meg da jeg sakte men sikkert begynte å fokusere på arbeidsoppgavene mine, slår Eckhoff fast overfor TV 2 Nettavisen.

Seiersgliset
Eckhoff smilte fra øre til øre etter at gullet var i boks.

- Jeg prøvde så godt jeg kunne å opptre displinert og kun tenke på det jeg skulle gjøre underveis. Det fungerte, sier VM-debutanten på stafettlaget.

Egil Gjelland var også smånervøs før han løp ut på tredje etappe.

- Men jeg holdt nervene under kontroll, og holdt faktisk litt igjen for å ikke ta ”helt” av. Det var utrolig deilig å ta dette gullet, konstaterer Gjelland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag