*Nettavisen* Sport.

- Jeg lærte meg noen nye gloser på tysk...

Foto: Patrik Stollarz (AFP)

John Kristian Dahl forteller om diskusjonen med tyskeren etter fallet i sprintstafetten.

06.12.10 09:46

Den første helgen i desember endte med en innholdsrik vintersportssøndag.

I skiskytterløypa fikk Ole Einar Bjørndalen en overhaling fra Emil Hegle Svendsen etter at «kongen» endelig slo «kronprinsen», mens Hopp-Norge kan ha vært vitne til gjennombruddet til et nytt stortalent. I tillegg tok Kjetil Janrud en meget gledelig andreplass i storslalåmløpet i Beaver Creek senere på kvelden.

Les sakene:
Ble skjelt ut: Bjørndalen vant dramatisk skyteduell
Rune Velta: - Dette var litt uventet
Odd-Bjørn Hjelmeset: - Tatt ut meg selv for lenge siden
Petter Northug: - Jeg er ganske nære
Marte Elden: Drømmer om VM
Mikko Kokslien: - Sinnssykt artig helg

Magnus Moan: - Bra vi har en som viser vei
Tre blant topp ti: Jansruds fjerde pallplassering

Og mens Odd-Bjørn Hjelmeset banket Petter Northug og alle de andre konkurrentene i Norgescupen i Meråker, var sprintlandslaget samlet i Düsseldorf for å kjempe om seieren i lagsprinten.

Det store samtaleemnet søndag ettermiddag i sprintleiren var imidlertid ikke Ola Vigen Hattestad og Anders Gløersens seier for Norges annetlag, men i stedet situasjonen i siste sving før mål - da John Kristian Dahl og tyske Josef Wenzl falt over ende i kampen om seieren.

- Vi var litt uenige
De to konkurrentene måtte se at samtlige konkurrenter føk forbi dem, og valgte å ta en søndagsprat i stedet for å kjempe for å unngå sisteplassen i rennet.

- Ja, vi tok en prat. Det var ikke noen vits i å spurte om den niendeplassen, sier Dahl til Nettavisen søndag kveld, noen timer etter den hete diskusjonen.

- Jeg fikk lære meg noen nye gloser på tysk som jeg ikke kunne, det var litt kult. Vi var litt uenige, og prøvde å finne ut av hva som hadde skjedd.

Finnmarkingen, som hadde innersvingen, mener at tyskeren skulle fulgt sitt spor på venstre side ettersom han ikke klarte å smette forbi nordmannen. At Dahl valgte å fortsette i sitt innerspor, noe som førte til det forsmedelige fallet, fikk han full forståelse for fra NRK-kommentatorene Jann Post og Torgeir Bjørn.

Har skværet opp
- Akkurat rett etter fallet var han ikke så mottakelig for konstruktiv kritikk, men etter et kvarter snakket jeg med han igjen. Da beklaget han sterkt at han gikk som han gikk, forteller Dahl til Nettavisen.

Det så imidlertid ikke ut til å bli noen snarlig oppskværing da de to passerte mållinjen.

Dahls lagkamerat Øystein «Pølsa» Pettersen kom nemlig rett bort til tyskeren og satte i gang en heftig diskusjon i målområdet.

- Øystein liker å flekse litt, så han benyttet sjansen til å komme bort til Wenzl og puste ham litt i ansiktet. Det er mye adrenalin og tøffe dueller, så akkurat i kampens hete kan man bli litt hissig, ler John Kristian Dahl.

- Litt stang ut
På tross av at seieren glapp i siste sving, og at lørdagens individuelle sprint bare endte med semifinale for John Kristian Dahl, er han alt i alt fornøyd med helgen.

- Jeg føler meg i bra form, selv om jeg ikke helt har fått det ut i resultater denne helgen, oppsummerer 29-åringen.

- Det ble litt stang ut på lørdag, i semifinalen var jeg litt defensiv og ble liggende bak. Jeg mener selv at jeg burde klart en finaleplass, men ble litt for passiv. I dag gjør jeg egentlig alt rett, men så skjer det der. Det har vært en bra helg, ting fungerer, men jeg har ikke fått det helt til å klaffe, mener Dahl.

Han ser allerede fram til en ny duell med Josef Wenzl.

- Det går fort, og det er sånt som skjer. Hvis jeg møter ham igjen i den samme svingen neste år, håper jeg han gjør det rette valget, forteller han.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.