RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg legger opp hvis Jönsson slår meg

Foto: Ned Alley / Scanpix
Sist oppdatert:
Petter Northug sier han er godt forberedt til OL-sesongen.

Petter Northug er allerede godt i gang med å forberede seg til den kommende OL-sesongen.

For øyeblikket befinner han seg i Nord-Italia i Livigno.

- For meg så er dette en oppstartssamling hvor jeg kommer i gang med en ny sesong. Jeg har fått trent bra og mye. Her er det fint å trene, sier Northug til svenske Expressen.

- Jeg liker å trene alene. Jeg trente mye alene når jeg vokste opp hjemme i Mosvik. Så har jeg med meg bror nå på slutten og jeg får trent med andre løpere når jeg kommer hjem, så jeg skal få nok matching, forklarer 27-åringen

- Det er en motivasjon
Det vakte stor oppsikt da Petter Northug i mai bestemte seg for å bryte med Skiforbundet og i stedet satse alene. Mosvik-ekspressen tror det derfor er mange som håper at han ikke vil få det til i vinter.

- Det er nok noen som håper at jeg mislykkes, som alltid, men det er en motivasjon for meg. Jeg er motivert til å gjøre en ordentlig sesong. Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen. Det er OL-sesong og mest sannsynlig mitt siste OL. Jeg ønsker å gjøre en bra sesong og jeg er forberedt, sier Northug.

Truer med å legge opp
27-åringen kommer også med nye stikk til svenskene, da Expressen spør om hva han gjør hvis Emil Jönsson slår han i OL-sprinten.

- Hvis Emil Jönsson slår meg i OL-sprinten er dette min siste sesong. Men det kommer ikke til å skje. Hvis man ser på statistikken, så skal det mye til. Jeg skal være godt rustet til den løypa i Sotsji. Den passer meg bra.

Riktignok åpner nordmannen for å samarbeide med en annen svenske i sommer. Markus Hellner skal nemlig ha et sterkt ønske om å trene med Northug.

- Jeg skal sende Markus min plan. Hvis han ser at det er noen datoer som passer, så kan han ta turen til Norge å få kjørt seg på noen økter, sier Northug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere