- Jeg må leve med det

Foto: Ap / Scanpix

Pep Guardiola hadde sin første pressekonferanse som Bayern-trener.

24.06.13 14:01

Forventningene til Pep Guardiola i Bayern München er skyhøye. Mandag strålte han på sin første pressekonferanse som trener for den tyske storklubben.

Spanjolen har skrevet under en treårskontrakt med Bayern München. Han overtar etter Jupp Heynckes, som ledet klubben til en historisk trippeltriumf sist sesong (serie, mesterliga og cup).

- Det føles som en gave, en velsignelse, å være her, sa Guardiola.

Han har tatt tysktimer i flere måneder for å stille forberedt i sin nye jobb.

- Tilgi tysken min. Jeg har bodd i New York i ett år, og det er ikke det beste stedet for å lære tysk, sa treneren som ledet Barcelona til 14 trofeer i løpet av fire sesonger i den katalanske storklubben.

- Tåler presset
Guardiola tar over en klubb som forventer at suksessen fortsetter i årene som kommer. Det kan virke som en utakknemlig oppgave med tanke på presset som følger med jobben.

- Jeg må tåle sammenligningen (med Heynckes). Jeg må kunne leve med det. Det er klart jeg er under press, men jeg er klar over det og aksepterer det uten frykt. Det er derfor jeg er treneren her, sa 42-åringen under pressekonferansen.

- Noen ganger tar du over et lag som er på vei ned, som i mine første år som trener. Nå er situasjonen helt annerledes. Og det er en god ting. Jeg tar over et lag som spilte eksepsjonelt bra sist sesong og vant tre titler. Det er situasjonen. Som Bayern-trener er du alltid presset til å spille god fotball, la han til.

Populær trener
Guardiola leder sin første Bayern-trening onsdag. Den er flyttet til kamparenaen, og det er ventet at 25.000 tilskuere vil være på plass for å se den spanske treneren i aksjon.

Bayern møter Barcelona 24. juli. Det blir en treningskamp litt utenom det vanlige. Tre dager senere venter erkerival Borussia Dortmund i den tyske supercupfinalen.

Bayern serieåpner mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach 9. august. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.