RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg må snart score mål

Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Sist oppdatert:
Petter Northug kan ikke leve med 0-3.

UNIVERSITETSPLASSEN (Nettavisen): - Jeg har ikke hørt den svenske nasjonalsangen så mye før. Nå vet jeg hvordan den høres ut, fleipet Petter Northug etter at han hadde mottatt sølvmedaljen som bevis på at han er verdens nest beste i langrennssprint.

Han var sjanseløs mot Marcus Hellner, som gjorde kort prosess på alle konkurrenter med sitt rykk tidlig i finalen.

I løpet av den siste uka har Northug tre ganger blitt slått av svensker. Lørdag vant Daniel Rickardsson 15-kilometeren i Drammen, søndag vant Emil Jönsson sprinten samme sted og torsdag var det altså Marcus Hellners tur til å banke Northug gul og blå.

- I mesterskapet leder svenskene 1-0, men den siste uka leder de 3-0. Jeg må snart score mål, sier Northug til Nettavisen.

- Spesielt
25-åringen klarte denne gang å slå Emil Jönsson, som var den største forhåndsfavoritten. Jönsson slo imidlertid Ola Vigen Hattestad i kamp om bronsemedaljen, og sørget dermed for at det ble to svensker sammen med Northug på pallen under medaljeseremonien på Universitetsplassen i Oslo.

- Det er litt spesielt å stå der sammen med to svensker. De var det beste laget i dag. Det var bra at vi splittet svenskene, ellers hadde jeg virkelig fått gjennomgå, mener Northug.

Han har ingen problemer med å innrømme at den beste mannen vant sprinten.

- Det er bare å være ærlig. Marcus var sterk i dag. Rett og slett imponerende. Han fikk de nødvendige meterne og Ola klarte ikke å tette luka. Det klarte ikke jeg eller Emil, heller.

Kan bli gull verdt
For resten av mesterskapets del, kan sølvmedaljen likevel vise seg å bli gull verdt. Bokstavelig talt. Folkets forventninger dempes samtidig som Northugs seiershunger blir større.

- Sølv er egentlig bra, for da er du ikke helt fornøyd. Du er sånn passe fornøyd. Så får du senket skuldrene litt og sett fram mot neste øvelse.

Nå overlater langrennsherrene fokuset til andre, fram til søndagens 30-kilometer fellesstart med skibytte. Det er faktisk den antatt sterkeste øvelsen til både Northug og Hellner.

- Det er et løp jeg virkelig gleder meg til. Det er en hard løype som passer meg bra, tror Northug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere