*Nettavisen* Sport.

- Jeg måtte slå i veggen

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

Her drar Petter Northug motvillig av seg den gule verdenscuptrøya.

23.03.09 07:26

FALUN (Nettavisen): Han kom til verdenscupfinalen i Sverige kledd i gult. Målet var å fortsatt være kledd i gult søndag ettermiddag.

Men når Petter Northug setter seg i bilen sammen med kompisen Hallgeir Martin Lundemo og kjører til Meråker, er det uten gul trøye og krystallkule i baksetet.

For det ble Dario Cologna som stakk av med seieren i verdenscupen sammenlagt. Til slutt med en såpass komfortabel margin som 127 poeng, etter at Cologna vant selve verdenscupfinalen i Sverige.

Petter Northug spurtet inn til fjerdeplass, og var i realiteten sjanseløs på søndagens jaktstart.

- Birken-mosjonist
- Jeg følte meg som en Birken-mosjonist oppi bakken der. Men jeg bestemte meg for å bite tennene sammen og i hvert fall vinne spurten i feltet, forteller Northug.

Og han forteller det med et smil om munnen. Skuffelsen gjorde han unna lørdag. For det var da avgjørelsen falt. Det innser også Northug, selv om han prøvde å holde motet oppe lørdag ettermiddag. At han skulle klare å ta inn ett minutt og 20 sekunder på sveitseren i søndagens jaktstart var rett og slett urealistisk.

- Jeg var veldig skuffet lørdag. Selvfølgelig var jeg spent på hvor lenge formen kunne holde, men det var veldig bittert at det kom i går, og at jeg i tillegg bommet med skivalget. Da ble det veldig mange sekunder opp, poengterer Northug, som lot det gå nesten to timer før han snakket med pressen lørdag.

Mer skuffende i VM
- Jeg måtte ha litt tid for meg selv, og slå litt i veggen for å få ut frustrasjonen.

- Var det den største skuffelsen denne sesongen?

- Ja, helt klart.

- Mer skuffende enn å bli vraket til sprinten i VM?

- Hehe, nei! Den nest største skuffelsen, da ...

Northug understreker at det selvfølgelig har vært en meget bra sesong uansett. Og det skulle bare mangle. Han ble VM-konge med tre gull i Liberec. I tillegg ble han nummer to i Tour de Ski og i verdenscupen sammenlagt.

- Ville ikke byttet
- Verdenscupen var egentlig ikke et mål før etter VM. Av en eller annen grunn bestemte jeg meg for å gi alt for å vinne den. Derfor er jeg skuffet over at jeg ikke klarte det. Men jeg ville uansett ikke ha byttet bort et VM-gull for verdenscupen sammenlagt, fastslår Northug.

Derfor bruker han heller ikke energi på at det som kanskje ble avgjørende for verdenscupen sammenlagt, var at Northug gikk femmil i VM mens Cologna sto over.

- Gullet på femmila er det største som har skjedd meg denne sesongen, sier Northug.

Nå har han imidlertid fått nok av femmiler for en stund.

- To femmiler på en måned er kanskje nok. Det er ikke sikkert jeg stiller opp i NM-femmila neste helg. Hvis kroppen er fin, kan det hende jeg går, men ikke hvis jeg føler meg råtten.

Ola Vigen Hattestad ble nummer tre i verdenscupen. Han tok alle sine poeng i sprintcupen – som han vant overlegent.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.