*Nettavisen* Sport.

- Jeg nedprioriterer ikke touren

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Bradley Wiggins sier Tour de France er viktigere enn OL på hjemmebane.

Bradley Wiggins og de andre britiske syklistene har et stort dilemma foran seg før 2012-sesongen.

På den ene siden har de verdens største sykkelritt i Tour de France, på den andre hånden har de OL på hjemmebane i London.

Med bare en ukes mellomrom mellom avslutningen av touren og sykkeløvelsene i OL, er det vanskelig å få i både pose og sekk.

Ikke villig til å ofre et helt år
Det har lenge gått rykter om at Wiggins er en av rytterne som skulle nedprioritere touren, for å være i toppform under festen på hjemmebane.

Det avviser nå briten selv.

- Jeg har kommet så høyt oppe i sammendraget og lagt ned så mye arbeid for å komme opp på dette nivået, at jeg ikke er villig å gi opp alt det for å gå tilbake til banesyklingen i et år. Da er jeg avhengig av at tre andre ryttere er i like god form som meg, forteller han The Independent.

- Jeg vet det høres veldig egoistisk ut, men så mye satser jeg nå på touren.

Briten innrømmer at han dermed gambler med OL-formen, men at det er en risiko han er villig til å ta.

Skal prøve på vanskelig dobbel
Årets tour ble en stor nedtur for Team Skys kaptein. Allerede før feltet kom inn i fjellene måtte han bryte med kragebeinsbrudd.

Wiggins er av mange blitt litt avskrevet som potensiell sammenlagtvinner av Tour de France, så at han fortsatt føler at han har noe å bevise i det tre uker lange rittet er ikke noe overraskelse.

Wiggins er allikevel klar på at en satsing på Tour de France ikke nødvendigvis betyr at han ikke kommer til å stille i de olympiske lekene på hjemmebane.

- Jeg skal prøve å få til alt. Det er en del av utfordringen, og det som gjør dette (syklingen) så morsom. Jeg hadde ikke prøvd meg på en dobbel om jeg ikke kunne klart det. Men i touren har jeg fortsatt noe ugjort. Hele perioden, alle sju ukene, vil være et mål, avslutter den humørfylte briten.

Annonsebilag