*Nettavisen* Sport.

- Jeg reiser til Canada for å vinne

Foto: Jonas Lindstrøm (www.procycling.no)

Det norske talentet reiser på tur med landslaget for å vise hva han er god for.

07.06.13 18:30

Det norske U23-landslaget sykler fredag til søndag et tredagers etapperitt i nasjonscupen i Canada.

Etter en glimrende 2012-sesong for U23-gutta, har det gått noe tyngre denne sesongen. Norge ble sjette beste nasjon i verden i hele 2012-sesongen, mens de nå er ranket som nummer 18.

Én av rytterne som tar turen til Canada er Daniel Hoelgaard. Sandnesgutten sykler til daglig for Omega Pharma Quick Steps ungdomslag, Team Etixx.

- Jeg har sett litt på etappene og resultatene fra i fjor. Det er et løp som passer meg ganske bra med den formen jeg har nå. Det er noen utfordringer med bakker og hvis de beste klatrerne kjører på kan det blir hardt. Jeg så at det var litt smågrupper der i fjor, så det kan bli utskilling, sier Hoelgaard til procycling.no.

Rundløyper dominerer rittet
Alle de tre etappene er rundløyper. Ingen av bakkene i rittet er avskrekkende. Den tøffeste kommer kanskje på den første etappen og er 1,8 kilometer med fem prosent i snitt.

Se flere detaljer om etappene nederst i saken.

- Jeg reiser til Canada for å vinne en etappe. Det er målet. Jeg vet jeg er i så god form at jeg kan klare det hvis ting klaffer, forteller Hoelgaard.

Rankingpoeng er sjeldent noe syklister og lagledere fokuserer på, men det er samtidig en avgjørende del av sykkelsporten.

Det gjelder også for U23-gutta.

- Vei reiser med et godt landslag for å samle poeng. Dette er et løp alle hos oss kan få et godt resultat i fordi noen av de beste nasjonene ikke stiller. Målet for laget blir å samle poeng til VM, forteller Hoelgaard.

Landslagssjefen: - Vi skal kjøre tre gode løp
Før VM kommer Tour de l’Avenir, også kjent som ungdommens Tour de France. De 20 beste U23-lagene får stille, og dermed ligger Norge i grenseland med sin 18. plass per dags dato.

- Vi drar til Canada for å kjøre tre gode løp. Det er viktig å få poeng til nasjonscupen. Den 30. juli setter de strek og de 20 beste for være med i l’Avenir, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

- Det er ingen målsetting om å slå rankingen fra i fjor, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

Alle kan vinne
Etter at det ble en del støy rundt vårens første landslagsuttak, har det vært langt roligere denne gangen.

Alle på laget har til en viss grad kjørt inn sterke resultater og alle vet hvordan man skal vinne. Det påvirker forventningene til sjefen.

- Jeg forventer medium harde etapper hvor sjansen for at det blir avgjort i en eller annen form for spurt er ganske stor. Alle på laget har en eller annen finnish i seg, sier Kristiansen.

Hoelgaard er sammen med Sondre Holst Enger den raskeste på laget. Sistnevnte er mest sannsynlig den raskeste. I tillegg har Kristian Dyrnes vist flere gode avslutninger i år.

- Daniel er vel den sammen med Sondre som har den sterkeste avslutningen. Det ligger godt an for de to. Sondre og Daniel har vist god form i det siste, poengterer Kristiansen.

Dette er Coupe des nations i Canada
Første etappe: 151 kilometer i La Baie
Andre etappe: 144,2 kilometer i Jonquière
Tredje etappe: 128,4 kilometer i Chicoutimi

Disse sykler rittet for Norge:
Sven Erik Bystrøm, Team Øster Hus-Ridley/Stavanger SK
Kristoffer Skjerping, Team Joker Merida/CK Sotra
Sondre Holst Enger, Team Plussbank-BMC/Horten OC
Fredrik Strand Galta, Team Øster Hus-Ridley/Stavanger SK
Kristian Dyrnes, Team Øster Hus-Ridley/Sandnes SK
Daniel Hoelgaard, ETIXX-IHNED/Sandnes SK

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag