- Jeg ringte mamma og pappa én gang i timen

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Heidi Weng skjermet Kristin Størmer Steira og brukte foreldrene i stedet.

25.02.13 23:06

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Heidi Weng gikk inn til en imponerende bronsemedalje på lørdagens 15-kilometer med skibytte, som attpåtil var hennes aller første VM-renn noensinne.

Norge utklasset konkurrentene, og tapetserte pallen med gull til Marit Bjørgen, sølv til Therese Johaug, og bronse til Weng. Kristin Størmer Steira måtte igjen ta til takke med den sure fjerdeplassen, etter en spurtduell mot Weng.

VM-debutanten sier til Nettavisen at hun prøvde å holde igjen jubelen av respekt for den ni år eldre lagvenninnen.

- Jeg var veldig rørt på stadion, men da jeg kom til hotellet var jeg bevisst på å ikke ta av. Jeg vet at en fjerdeplass kan være sur, og det kunne like gjerne ha vært meg. Men inni meg var jeg veldig glad, sier hun.

Størmer Steira takker Weng for at hun viste forståelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg setter veldig stor pris på det. Heidi er ei flott jente. Jeg var glad på hennes vegne, selv om jeg var skuffet over fjerdeplassen, og av alle fjerdeplassene jeg har, var dette den som var enklest å svelge når det er tre norske jenter foran meg, sier hun til Nettavisen.

- Tror de var stolte av meg
Weng måtte ta til tårene på mandagens pressetreff da hun snakket om VM-medaljen og familien, og sier at hun fikk utløp for jubelen gjennom de der hjemme.

- Jeg ringte mamma og pappa én gang i timen resten av dagen. De skjønte at jeg var veldig glad, og jeg tror de var veldig stolte av meg, sier den talentfulle langrennsløperen.

Medaljen har hun plassert godt synlig, så hun kan minne seg selv på VM-suksessen hver eneste dag.

- Medaljen ligger nattbordet, så jeg ser den når jeg våkner hver dag.

- Helt rått
Tirsdag skal Weng og de andre norske jentene gå 10-kilometer fristil, og selv om 22-åringen vil kjempe om medalje, er hun fornøyd med mesterskapet uansett hvordan det går videre.

- Det har gått bedre enn forventet, så jeg er allerede fornøyd. Jeg hadde ikke medalje som mål, og det er helt rått at jeg klarte det allerede på den første VM-distansen jeg gikk.

Fokuset er likevel på plass.

- Det er to sjanser til for min del individuelt. Jeg skal bruke de godt og håper jeg kan kjempe om medalje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.