*Nettavisen* Sport.

- Jeg ringte seks-sju spillere som jeg visste satt med knust hjerte

Foto: Getty / All Over Press

Dortmund-sjef Jurgen Klopp forteller åpenhjertig om spillergruppas tøffe tid.

22.05.13 10:06

Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp fyrer løs mot Bayern München før lørdagens mesterligafinale. Han beskriver finalemotstanderen som en James Bond-skurk.

I et lengre intervju med The Guardian holder Klopp lite tilbake når han skal peke på forskjeller mellom årets mesterligafinalister. Dortmund-treneren har lite til overs for Bayerns mangeårige tradisjon med å hente stjernespillere fra sine tyske bundesligakonkurrenter.

– Vi kan ikke gjøre som Real Madrid og Bayern med å ikke tenke på skatter og la neste generasjon ta seg av våre problemer. Vi må jobbe seriøst og fornuftig. Bayern ønsker seg et tiår med suksess som Barcelona. Det er greit om du har penger, siden det øker sjansen for suksess. Men det garanterer ingenting, sier Klopp.

Den karismatiske tyskeren har allerede mistet midtbanestjernen Mario Götze til Bayern fra neste sesong. Trolig følger Dortmunds polske toppspiss, Robert Lewandowski, samme vei.

– Hva skal jeg si til det? Hvis det er det Bayern vil, så ... Det er som James Bond, bare at de er den andre fyren (skurken), sier Klopp spøkefullt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All over Press

Ifølge Klopp slet flere Dortmund-spillere med nattesøvnen da det ble klart at Götze forlater klubben etter mesterligafinalen.

– Jeg ringte seks-sju spillere som jeg visste satt med et knust hjerte. De ønsket å vinne sammen, og det var grunnen til at det gjorde så vondt. Bayern sa til Mario at «det er nå eller aldri». Jeg prøvde å overbevise ham om at de ville komme tilbake neste år, om to år og tre år. Men han er 20 år og tenekte «jeg må dra».

– Jeg vet det blir tøft å erstatte en spiller som Götze, men vi skal spille annerledes neste sesong. Det vil ta tid, slår Klopp fast.

Borussia Dortmund er i sin første mesterligafinale siden klubben fra Ruhr-distriktet gikk til topps i 1997. For Bayern München er det storklubbens tredje finale siden forrige mesterligatriumf i 2001. Lagene møtes til tidenes første heltyske finale i det gjeveste europacupen. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.