RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Tor Erik Schrøder/Scanpix)

- Jeg rister av meg dette

Sist oppdatert:
Start-trener Stig Inge Bjørnebye har ingen planer om å stikke fra ansvaret. Nå ser han også konturene av et vinnerlag.

SØR ARENA (Nettavisen): START – TROMSØ 1-1:

Bjørnebye var suspendert og måtte se søndagens kamp mot Tromsø fra tribuneplass. Derfra observerte han et Start-lag med mer fasong på angrepsspillet enn på veldig lenge.

Nå håper han på en høstsesong med færre skader og karantener - og dermed en mer stabil førsteoppstilling. Og den kan bli veldig lik startoppstillingen mot Tromsø.

Ni, ti – eller elleve
- Den inneholder nok ni, ti – kanskje elleve – spillere fra dagens lag, sier Bjørnebye til Nettavisen.

Nok en gang måtte han svare på spørsmål om sin egen posisjon. Det gjorde han tålmodig etter først å ha vært på et styremøte i Start umiddelbart etter kampslutt. Der var ikke treneren diskusjonstema i det hele tatt.

Klubbeier Erik Solér er tindrende klar på at Bjørnebye er mannen klubben vil ha. Like klar er treneren på at han ikke stikker fra ansvaret.

Jumbo
- Jeg rister av meg dette, fastslår Bjørnebye – en time etter at Tromsø torpederte Starts tilsynelatende sikre trepoenger mer enn tre minutter på overtid.

Bjørnebye legger ikke skjul på at han har det tøft. Å være tabelljumbo er ingen spøk. Tvert imot, det er blodig alvor. Så alvorlig som situasjonen sportslig sett kan få blitt for IK Start.

Likevel mener Bjørnebye at han hver eneste dag klarer å holde fokus på det eneste som betyr noe: Neste treningsøkt – eller kamp.

Lyspunktene
Og fra søndagens poengdeling var det vitterlig mye positivt å ta med seg. Ikke minst innsatsen til sommerens to nykommere.

  • Ole Martin Årst viste at han er en solid førsteforsvarer, god til å holde på ballen, et strålende oppspillspunkt og ikke minst en målscorer – selv om det første seriemålet i Start-drakt ikke akkurat var noe årets mål-kandidat. - Mål er mål, konstaterer Årst selv.
  • Martin Borre spilte sin første kamp fra start på høyreflanken, og bidro med flere presise og potensielt målgivende innlegg med sitt høyre bein – både på dødballer og i spillsituasjoner.
  • Kristofer Hæstad viste dessuten endelig tegn til sitt gamle jeg, ved å komme på flere giftige løp inn i boksen – der et innlegg fra nettopp Borre nær ble omsatt i scoring allerede etter seks minutter.
  • Jon Midttun Lie «vikarierte» for Espen Børufsen i sin opprinnelige posisjon som venstreving, og ble av en lokal jury kåret til banens beste – etter periodevis å ha drevet Tromsø-back Tom Høgli til vanvidd.

- Det er selvfølgelig veldig viktig for oss å kunne stille med tilnærmet samme lag hver gang, fastslår Stig Inge Bjørnebye – som har hatt nok nøkkelspillere på skadelista for i år.

PS. Følgende elleve startet for Start mot Tromsø: Kenneth Høie – Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Ygor Santiago, Kristoffer Paulsen – Fredrik Strømstad, Joey Hardarson, Kristofer Hæstad – Martin Borre, Ole Martin Årst, Jon Midttun Lie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere