RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- Jeg så Aamodt gå bananas

Sist oppdatert:
Da skjønte Aksel Lund Svindal han hadde levert til gull.

WHISTLER (Nettavisen): Etter sølv i utfor og gull i super G har Aksel Lund Svindal utarbeidet en grei rutine for hvordan han skal validere sluttiden sin.

Han kikker rett og slett mot NRK-gjengen:

- Jeg hadde en veldig god følelse da jeg krysset mållinja og så at navnet mitt sto øverst. Deretter vendte jeg blikket mot NRK-bua, fordi jeg visste hvor Kjetil (André Aamodt) sto. Da jeg så at han gikk helt banans, tenkte jeg: - Det har kan bli bra! Kjetil vet jo bedre enn noen hva dette dreier seg om, sier Aksel Lund Svindal til Nettavisen.

Les også:
- Bjørgen er den råeste
Gamblet med gullskiene

- Gåsehud over hele kroppen
Aamodt har selv ingenting mot å bli brukt som lakmustest av Norges nye gullgutt fra sin posisjon i målområdet.

- Hvordan tror du selv du så ut i dag?

- Jeg så sikkert veldig glad ut, og jeg hadde gåsehud over hele kroppen. Jeg var rimelig sikker på at dette skulle holde for Aksel, fordi han kjørte veldig bra på et sent startnummer, sier den tidligere OL-mesteren til Nettavisen.

- Med tanke på din egen karriere, hvor gøy er det for deg personlig å oppleve slike idrettsøyeblikk?

- Jeg er en stor sportsidiot og Aksel er en fantastisk gutt. Det er ikke vanskelig å glede seg på hans vegne, for å si det sånn. Jeg fikk tårer i øyekroken og full pakke. Det er nesten mer rørende å se på andre som får det til, røper Aamodt.

Norsk gulldisiplin
De norske gullrushet i super G startet allerede under lekene i Albertville for 18 år siden. Det ble det første av Aamodts tre ”golden moments” i nettopp denne disiplinen.

Siden vant han også i Salt Lake i 2002, og i Torino fire år etter. Fredagens gullmedalje, Norges fjerde, blir neppe den siste.

- Det er helt utrolig hvor mange gull lille Norge har vunnet i super G i OL, sier han ivrig.

- Jeg tror ikke det har så mye med oss som alpinnasjon å gjøre, men mer med de to fantastiske utøvere vi hadde i Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt. De samme to jeg hadde bilder av på gutterommet da jeg selv vokste opp.

Han forteller at skikjøring var det han det han lærte minst om av de to.

- Det var nok bare å være rundt dem og se hvordan de gjorde ting. Vanligvis kunne jeg prate med dem hele veien fram til konkurransestart, men foran super G-rennet i Torino var det umulig å snakke med Kjetil de siste 20 minuttene. Han var så utrolig fokusert på det han skulle gjøre, erindrer gutten fra Kjeller.

Aamodt: - Glem meg
Snart halvannet år etter at Kjetil André Aamodt valgte å legge opp som toppidrettsutøver på direkten, er det forbinder Norges alpintradisjoner med ham og Lasse Kjus.

Etter fem VM-medaljer, to OL-medaljer og to sammenlagtseirer i verdenscupen, har Lund Svindal muligheten til å bli større enn dem begge.

Legendariske Kjus tok et OL-gull, tre VM-titler og har i tillegg åtte (!) VM-sølv i medaljesamlingen sin. Aamodt lever foreløpig trygt med sine vanvittige 15 mesterskapsmedaljer, som blant annet inneholder fire OL-gull og fem VM-titler.

I ærbødighet – i hvert fall på en dag som denne – forsøker veteranen fra Nordstrand å holde seg i skyggen for sin 11 år yngre arvtaker.

- Det er ikke nødvendig å mimre lenger. Nå har Aksel allerede vunnet alt som er mulig å vinne som alpinist. Det er ikke vits i å snakke om meg lenger.

- Du har jo vunnet tre OL-gull i super G, da?

- Da blir det mimring i åtte år til, da. Da har Aksel tre gull, han også, tror Aamodt.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere