*Nettavisen* Sport.

- Jeg så bare øynene hans, så smalt det

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Kurt Asle Arvesen forteller om den dramatiske ulykken, da han krasjet inn i en gutt.

24.08.11 19:51

Kurt Asle Arvesen har på ingen måte vært heldig med starten på sin siste Grand Tour i karrieren.

Allerede på den innledende lagtempoen veltet nordmannen, da en unnamanøver fra en av hans lagkamerater forplantet seg i Sky-toget og sørget for at Xavier Zandios bakhjul klippet ned forhjulet til Arvesen.

Rakk ikke å reagere
På onsdagens etappe var uhellet på nytt ute. Arvesen forklarer hva som skjedde:

- Jeg var på vei tilbake opp i feltet etter at jeg hadde hentet noen drikkeflasker. Plutselig kommer det en gutt ut i veibanen. Jeg rekker ikke å tenke, ser bare øynene hans og så smeller det, forklarer han til procycling.no om den dramatiske situasjonen.

Les også:Arvesen krasjet med en liten gutt

Arvesen sier selv at han hadde en fart på omtrent 60 kilometer i timen da uhellet inntraff. Han har en teori om hvorfor guttungen kom ut i veibanen.

- Noen fra laget som hadde sittet fremst i feltet hadde kastet en drikkeflaske på motsatt side av veien i forhold til der gutten sto. Han trodde nok han skulle rekke over veien før jeg kom, men det gjorde han ikke.

Går bra med gutten
Det første Arvesen lurte på da han kom litt til hektene etter velten var hvordan det hadde gått med den vesle gutten.

- Det er klart det er ekstra ille når det er en liten gutt du krasjer med, men noen på laget har vært i kontakt med han og det går heldigvis bra med ham, sier Sky-rytteren.

Bra gikk det også for Arvesen, i den forstand at han ikke brakk noen ting i ulykken. Han har allikevel slått det venstre kneet kraftig, og hadde rett etter krasjen problemer med å stå oppreist.

- Sky-bussen sto tilfeldigvis like ved ulykkesstedet, så jeg var inne i bussen og hadde tatt av meg drakten og hjelmen og var på vei til å bryte rittet. Men så tenkte jeg «nei, søren heller, jeg kan ikke gi meg nå».

Klarte tidsgrensen
Dermed satt Arvesen seg på sykkelen igjen, forslått og med 100 kilometer igjen til mål.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

Redningen ble at det kom opp en gruppe bakfra som hadde blitt distansert tidligere på etappen. Arvesen klarte å følge gruppen og kom seg i mål innenfor tidslimiten.

Dermed er det ingen formelle hindringer som står i veien for at eresfjordingen kan stille på start på torsdagens etappe. Men det venstre kneet bekymrer den staute Sky-rytteren.

- Vi får se hvordan det er i morgen. Jeg skled også langt på asfalten, slik at jeg fikk store skrubbsår. Jeg ser litt ut som en mumie, ler han selvironisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.