RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så fram til å kjøre på norsk jord

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Lars Petter Nordhaug går glipp av NM på grunn av sykdom.

Team Sky-rytteren Lars Petter Nordhaug stilte ikke på torsdagens NM-tempo i Orkanger, og fredag bekrefter han overfor procycling.no at også søndagens NM-ritt går fløyten.

26-åringen sliter med en forkjølelse, og har derfor fått beskjed om at det er helt uaktuelt å delta under fellesstarten.

- Ja, jeg skal ikke kjøre, sier Nordhaug.

- Jeg har bronkitt og en liten bihulebetennelse, og går på antibiotika. Jeg var ute på en liten sykkeltur i dag, men fant fort ut at det var uaktuelt å sykle i NM, sier han til procycling.no.

- Ikke alvorlig
Team Sky-rytteren påpeker imidlertid at sykdommen ikke er alvorlig, og at det ikke er noen fare for at den vil påvirke resten av hans første sesong som proffrytter.

- Jeg begynner å komme meg litt, og kan nok starte å trene litt forsiktig veldig snart. Men det vil nok gå i hvert fall en uke før jeg er tilbake i full trening, sier 26-åringen om sykdommen.

- Jeg har en god pause nå, og skal ikke konkurrere igjen før 21. juli, så slik sett har jeg tid, sier Nordhaug.

- Utlandet viktigst
Han må likevel innrømme at det å gå glipp av NM var en strek i regningen.

- Jeg hadde sett fram til å kjøre på norsk jord for første gang som proff. Det hadde vært artig å fått kjøre sammen med Kurt Asle og Edvald på hjemmebane, sier han.

- Men for meg er det viktigst å kjøre bra i store løp i utlandet, slik at jeg får vist meg fram for laget. Jeg er glad for at jeg ikke har blitt syk på et tidligere tidspunkt, og har vært heldig sånn. Det kunne ha ødelagt mye mer av sesongen min, sier 26-åringen.

Det var under Sveits rundt at Nordhaug pådro seg forkjølelsen han nå sliter med. Nordmannen leverte likevel meget god innsats i ostelandet og ble nummer 51 sammenlagt i rittet.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere