*Nettavisen* Sport.

- Jeg så Lance dope seg

Foto: DAMIEN MEYER (AFP)

- Armstrong tok det vi alle tok. EPO, testosteron og blodoverføringer, sier tidligere lagkamerat Tyler Hamilton.

20.05.11 13:30

Det er i et intervju med det amerikanske TV-magasinet «60 Minutes» at Hamilton kommer med påstandene om Lance Armstrongs angivelig utstrakte bruk av doping.

Hamilton syklet på lag med Armstrong i US Postal Service fra 1998 til 2001, og var en viktig hjelperytter for Lance i Tour de France de årene.

EPO i kjøleskapet
Hamilton ble selv utestengt i åtte år for doping etter å ha blitt tatt i 2009. En dom han til slutt aksepterte.

- Armstrong tok det vi alle tok – flertallet av hovedfeltet. Det var EPO, testosteron og blodoverføringer, sier Hamilton til programmet, som skal sendes søndag, ifølge Cyclingnews.

Her kan du lese Tyler Hamiltons tilståelse!

- Jeg så EPO i kjøleskapet hans. Jeg så ham injiserer det mer enn en gang, slik vi alle gjorde, slik jeg gjorde mange ganger, legger amerikaneren til.

Følger Landis
Tidligere har dopingtatte Floyd Landis beskyldt Lance Armstrong for utstrakt bruk av doping.

- Brevet hans (Tyler Hamiltons) forklarer alt sammen, fortalte Landis til cyclingnews.com fredag.

- Jeg håper han finner det han søker og det han skriver i brevet. Jeg ønsker ham alt godt. Han er en av dem som ble tatt og som havnet i en vanskelig situasjon, og selv om det kan være vanskelig for folk fra utsiden å forstå dette, håper jeg de forsøker. Det er i grunnen alt man kan forvente seg, uttaler Landis.

Også en rekke av Armstrongs tidligere hjelperyttere og andre ansatte rundt sykkellaget US Postal, har fortalt om organisert doping i laget i en årrekke. Etter hvert har vitneutsagnene blitt så mange og beskyldningene så kraftige, at det er åpnet en føderal etterforskning mot laget i hjemlandet.

- Grådighet
Armstrong vant Tour de France sju ganger, og har vært gjenstand for gjentatte spekulasjoner om dopingbruk. Men han er aldri blitt tatt.

Og han har alltid nektet for at han brukt noen ulovlige midler.

Etter Hamilton-intervjuet kommer Armstrongs advokat med følgende uttalelse:

- Tyler Hamilton har akkurat lurt CBS Evening News, 60 Minutes og Scott Pelley på en gang. Hamilton prøver å tjene penger på å skrive en bok, og nå har han totalt forandret den historien han alltid har fortalt tidligere, slik at han skulle komme på 60 Minutes og øke sjansene hans hos forleggerne. Men grådighet og sult etter publisitet forandrer ikke fakta: Lance Armstrong er den mest testede idrettsutøveren i historien. Han har bestått nesten 500 tester i løpet av 20 år med konkurranser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag