RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så Marion Jones dope seg

Sist oppdatert:
Sjefen for dop-laboratoriet hevder i et TV-intervju at han med egne øyne har sett Marion Jones bruke anabole steroider.

Det amerikanske BALCO-laboratoriet står i sentrum for en internasjonal dopingskandale, etter at det ble kjent at forskere skal ha skreddersydd dopingkurer for en rekke utøvere.

Øyenvitne
I et TV-intervju med kanalen ABC News som skal sendes fredag, bekrefter BALCO-sjef Victor Conte at Jones er blant stjernene som skal ha drevet systematisk doping.

- Etter at jeg instruerte henne, injiserte hun steroidene jeg hadde klargjort for henne mens jeg satt ved siden av henne.

Conte, som er under føderal tiltale for distribusjon av steroider, sier at dopingprogrammet ble satt i gang i forkant av sommer-OL i 2000, og at det fortsatte i ettertid.

Nekter
Jones har hele tiden nektet for å ha dopet seg, selv om hun har lovprist et sink-preperat som Conte markedsfører.

- Vi ber folk gjøre seg opp en formening selv. Victor Conte står overfor en tiltale som kan gi ham 42 år i fengsel. Marion Jones er en av USAs mestvinnende atleter, sier sprinterens forsvarer Richard Nicholes i en pressemelding.

- Mr. Contes uttalelser har vært selvmotsigende, mens Marion Jones hele tiden har vært konsekvent i sine uttalelser: Hun har aldri noensinne brukt prestasjonsfremmende stoffer, legger han til.

Det er uklart hvorfor Conte velger å komme med uttalelsene sine nå, ettersom det er tvilsomt om han kommer til å tjene på det i den forestående rettssaken. Han har tvert imot skapt irritasjon blant sine forsvarere, som mener uttalelsene bare er egnet til å ødelegge for hans egen sak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere