*Nettavisen* Sport.

- Jeg så mer slåssing enn fotball

Foto: Afp

José Mourinho ville ikke kritisere dommerne etter 2-1-tapet mot Bayern Munchen. Men gjorde det likevel.

18.04.12 10:10

BAYERN - REAL MADRID 2-1:

Det var duket for fotballfest da Bayern Munchen tok imot Real Madrid til semifinaledyst i Champions League tirsdag kveld.

Kampen hadde fått en spesiell oppladning, med en svært så sarkastisk José Mourinho på pressekonferansen før kampen.

Real Madrids karismatiske trener hadde nemlig latt seg provosere av Bayern-storheter før kampen. Alle spådde nemlig avansement for Bayern.

- Du hører toppfolk som Franz Beckenbauer, Ottmar Hitzfeld og Karl-Heinz Rummenigge snakke. De mener alle at Real Madrid ikke er et godt lag, at Bayern er favoritter og at vi har et slags kompleks. Så ja, jeg mener at vi er outsidere, sa en lett sarkastisk Mourinho før kampen.

Fikk svar
Og Real Madrid-sjefen fikk for alvor se hva de tyske fotballprofilene snakket om. Bayern Munchen storspilte, og vant fortjent 2-1.

Trolig sover Mourinho likevel godt i natt, vel vitende om at hans lag fikk med seg et svært viktig bortemål.

Real Madrid-sjefen var fattet etter tapet, men mener kampen bar preg av stygge taklinger og tøft spill. Hele ni gule kort ble delt ut, syv av dem i andre omgang.

- Det var en fantastisk semifinale. I andre omgang så jeg mer slåssing enn fotball, men i første omgang var det bra fotball. Kampen var preget av følelser, og hadde absolutt alt, sier Mourinho i et intervju med Viasat etter kampen.

Se høydepunktene her:

HTML EMBED

- Klar offside
Mourinho ville ikke kritisere dommerne for de omdiskuterte situasjonene.

- Jeg synes det andre målet er urettferdig, men slik er fotball. Det første målet er klar offside, men det er en slik feil jeg kan akseptere uten kritikk. Dommerne gjorde best mulig jobb, det var en feil, men jeg har ingen dårlige følelser, sier Mourinho.

Han mener Real Madrid hadde fortjent bedre enn et 2-1-tap.

- Mange ganger får man ikke rettferdige resultater. Jeg aksepterer at vi taper, men vent til returkampen. Ingen på stadion trodde Bayern Munchen kunne vinne, men så scorer de på overtid. Jeg aksepterer resultatet, og nå er alt åpent før returoppgjøret, sier Mourinho.

- Fortjent
Bayern-spiller Arjen Robben mener seieren var fortjent.

- Vi spilte en god kamp, og gjorde vårt beste. Vi var klare over kvalitetene til Real Madrid, men ga vårt beste og var i store deler av kampen det beste laget. Vi fortjente å vinne, sier Arjen Robben til Viasat etter kampen.

Han synes selvsagt at det var en ripe i lakken at Real Madrid fikk et bortemål.

- Det eneste negative er at vi slapp inn et mål. Men alt i alt ga vi ikke bort så mange sjanser, så jeg tror vi har en god mulighet til å gå videre, sier Robben.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Ribery åpnet scoringsballet
Selve kampen åpnet i et voldsomt tempo, og det tok ikke lang tid før det ble dramatisk på Allianz Arena. Et lite kvarter var spilt da hjemmelaget skrek etter straffespark.

Franc Ribery gikk i bakken etter en duell med Sergio Ramos, men dommer Howard Webb vinket spillet videre, en avgjørelse reprisene viser han gjorde rett i.

Minuttet senere involverte Ribery seg igjen. Tini Kroos sendte en knallhard corner inn i Madrid-feltet, der ballen traff Ramos i kroppen og spratt ut til Ribery. Han nølte ikke, og sendte i vei en kanonkule fra 12 meter. Ballen føyk rett i mål bak en sjanseløs Iker Casillas i Madrid-buret og Allianz Arena eksploderte.

Reprisene viser at Luiz Gustavo Dias fort kunne vært vinket av for offside, men spørsmålet er om han påvirker spillet eller ikke. Målet ble uansett godkjent, og Bayern fikk en drømmestart på kampen.

Kampen bølget frem og tilbake etter 1-0-scoringen, men ingen av lagene klarte å få ballen i mål før pause. Dermed gikk Bayern Munchen til hvilen med 1-0 i bagasjen.

Slo tilbake
Men det skulle ikke ta mer enn ti minutter av andre omgang før Real Madrid fikk utligningen sin.

Først bommet Cristiano Ronaldo alene med keeper fra skrått hold, men returen spratt tilbake til portugiseren. Der la han ballen ut til Mezut Özil, som satte ballen i det åpne målet fra kort hold.

Det bortemålet kan vise seg å bli viktig i returoppgjøret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

Bayern Munchen fikk en kjempemulighet til ta tilbake ledelsen i det 70. minutt. Et innlegg falt ned foran en umarkert Mario Gomez i Real-feltet, men superspissen bommet på utrolig vis. Minuttet senere headet samme mann over fra 10 meter.

Men Gomez er en klassespiss, og målet skulle komme.

I det 90. minutt slo Philipp Lahm et glimrende innlegg inn i boksen, der Gomez lå og lurte. Den tyske spissen rev seg løs fra Alvaro Arbeloa og satt ballen i mål, til vill jubel fra hjemmepublikummet.

- Det har vært en stor fotballkamp, med store spillere, sa Vidar Davidsen på Viasat mot slutten av kampen, og hadde helt rett.

Nå venter et svært spennende returoppgjør førstkommende onsdag.

Real Madrid vant Champions League sist i 2000 og 2002. Begge ganger har det skjedd etter sluttspillseire over nettopp Bayern München. Returoppgjøret spilles i Madrid førstkommende onsdag, og vinneren møter vinneren av oppgjøret mellom Chelsea og Barcelona i finalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

PS: Real Madrids garderobe på Allianz Arana ble utsatt for tyveri før kampen. Tyvene fikk med seg seks par fotballsko, tre tilhørende Cristiano Ronalo, mens Karim Benzema og Mezut Özil eide de andre fotballskoene. Tyvene kom seg unna, men garderobene er videoovervåket. Real Madrid har klaget inn hendelsen for UEFA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.