RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / ANTONIN THUILLIER

- Jeg satte alt på spill

Bogdan Bondarenko (23) fra Ukraina slo til med overlegne 2,41 og tok VM-gullet i høyde på overbevisende vis.

Etter at Derek Drouin fra Canada og Mutaz Essa Barshim fra Qatar hadde hoppet over 2,38, valgte Bondarenko noe overraskende å stå over. Det skapte en viss nerve inn mot avslutningen av konkurransen.

– Jeg sto over 2,38 på grunn av smerter i foten. Jeg kunne ikke hoppe så mye. Selvfølgelig var det litt risikabelt. Jeg satte alt på spill, sa han.

Men ukraineren leverte så det holdt. Han tvilte aldri på sin egen kapasitet. I annet forsøk på 2,41 gikk han over. Med det sikret han gullet, foran sølvvinner Barshim og bronsevinner Drouin. Likevel ga han seg ikke der. Bondarenko forsøkte seg på verdensrekorden, men rev på samtlige tre hopp på 2,46.

– Jeg slåss med lista i dag, ikke mine rivaler. Jeg visste at jeg måtte hoppe høyt, og det klarte jeg, sa Bondarenko etter finalen.

Hadde han kommet over ville han ha overgått cubaneren Javier Sotomayors rekord 2,45 satt 20. juli 1993.

Bondarenko har hatt en eventyrlig sesong. Før sesongen var hans personlige rekord 2,31. I Lausanne i juli tok han høyden 2,41 for første gang i karrieren. Denne sesongen har han vunnet 9 av 10 konkurranser. Under OL i London sist sommer kom han bare på 7.-plass. Ikke bli overrasket om ukraineren lyktes med å sette ny verdensrekord i løpet av noen år.

Hjemmefavoritt Ivan Ukhov satte personlig sesongrekord med 2,35. Det holdt kun til fjerdeplass på torsdagens finale

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere