*Nettavisen* Sport.

- Jeg savner den følelsen

Vegar Eggen Hedenstad snakker ut om det han beskriver som et mareritt.

08.05.14 06:23

Forrige vinter var Vegar Eggen Hedenstad et av de heteste navnene i norsk fotball. Unggutten spilte seg til fast plass i Bundesliga-laget Freiburg og imponerte ekspertene, blant annet med en bunnsolid landskamp mot Ungarn i Budapest.

Etter å ha vært ute av Freiburg-laget på våren, var Hedenstad tilbake på banen da klubben til siste slutt kjempet om en plass i denne sesongens Champions League.

GJENNOMBRUDD: Vegar Eggen Hedenstad viste forrige vinter hva han er god for. Her i duell med Ungarns Vladimir Koman.

Årets sesong har vært en helt annen historie både for Freiburg og for Hedenstad selv. Klubben slet lenge under streken i Bundesliga, men reddet plassen takket være en solid poengfangst i vår. Det har imidlertid skjedd uten Hedenstad på banen.

- Sliter fortsatt
Elverumsgutten har slitt med skader gjennom hele sesongen og har ikke spilt et minutt i Bundesliga. De siste ukene har han vært med i troppen, men ikke sluppet til.

- Jeg sliter fortsatt med kroppen og har ikke vært skikkelig fit og skadefri på snart et år, sier Eggen Hedenstad til Nettavisen.

- Jeg har vært i troppen de siste ukene, men har liksom ikke vært ordentlig fit og helt smertefri. Derfor har det blitt dårlig med spilletid også, legger han til.

Nå venter snart ferie for den tidligere Stabæk-spilleren, som håper å slå knallhardt tilbake neste sesong. Freiburg avslutter sesongen med bortekamp mot Hannover i helgen.

- Nå gjelder det å bruke ferien godt, med trening, behandling, rehabilitering og alt som gjør at jeg er 100 % klar for oppkjøring i slutten av juni, sier Hedenstad.

Marerittsesong
Til tross for en trøblete sesong, med mange skader og lite spilletid, er det ikke i 22-åringens tanker å forlate Freiburg.

- Jeg har fortsatt to år igjen av kontrakten, så jeg kommer til å bli her, slår han fast.

Freiburg-backen legger imidlertid ikke skjul på at det ikke har vært enkelt å gå en hel sesong, uten å være i stand til å yte 100 prosent i kamp og trening.

- Det har jo ikke vært helt enkelt. Mange vil nok beskrive det som en marerittsesong. Det har det jo også vært på mange måter, men man har liksom ikke så mange andre valg enn å prøve og være positiv, å tenke at jeg kommer til å bli frisk og bruke dette som erfaring. For det er sikkert ting jeg kunne gjort annerledes. Jeg savner virkelig følelsen av å være skadefri og i bra form.

Freiburg er sikret 14.-plassen i årets Bundesliga og kan i beste fall bli nummer elleve etter at siste serierunde er ferdigspilt.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.