*Nettavisen* Sport.

- Jeg savner Greipel

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Sportssjefen i HTC-High Road savner den tyske supersprinteren på laget.

13.01.11 18:15

André Greipel har vunnet Tour Down Under to ganger de tre siste årene, begge ganger for laget som nå kaller seg HTC-High Road. Nå er hans lagets største konkurrent.

28-åringen kommer til Australia som tittelforsvarer etter fjorårets sammenlagtseier, tyskeren vant også poengkonkurransen og tre etappeseire.

LES OGSÅ: - Cav ikke i nærheten av Greipel

Sportssjef Allan Peiper skal styre HTC-skuta under årets første World Tour-ritt. 50-åringen opererte som sportssjef begge gangene Greipel tok hjem sammenlagtseieren for det amerikanske laget, 2008 og 2010, og innrømmer at han savner Gorillaen fra Rostock på laget.

- Jeg savner Greipel. Jeg ser på ham som en venn. Jeg har tatt vare på vinnertrøya hans fra i fjor. André er en del av familien min, men nå er vi konkurrenter. Uansett fokuserer vi ikke på motstanderne våre, vi fokuserer på våre egne styrker, sier Peiper til cyclingnews.com.

Cavendish tar ikke navnet i sin munn
Mark Cavendish savner ikke André Greipel. De to utviklet et meget anstrengt forhold mens de var lagkompiser og de er nok rimelig lystne på å slå hverandre. På spørsmål om Greipel svarer Cavendish;

- Det er mange gode ryttere her.

De to supersprinterne vil, desverre, kun duellere om etappeseire. Cavendish skal ikke kjøre for en sammenlagtseier, den oppgaven har hjemmehåpet Matt Goss fått.

Bli med i procycling.nos Tour Down Under-konkurranse!

Sportssjef Peiper har stor tro på sølvvinneren fra det australske mesterskapet. Der testet den sterke bakkeklatreren Simon Gerrans (Sky) Goss i bakkene.

- Jeg så Simon Gerrans angrep han (Goss, vår anm.) i en klatring, men Matt havnet ikke i trøbbel, uttaler en optimistisk sportssjef.

Er Greipel for tynn?
- Bert Grabsch sa han var bekymret for at Greipel er for tynn, men for å komme over Willunga Hill må du være tynn, konkluderer Peiper.

Sportssjefen som vant en etappe i Giro d'Italia tilbake i 1990 tror det igjen blir en kamp mellom spurterne i Tour Down Under.

Peiper mener det ikke er like bra klatrere i rittet som tidligere utgaver. I fjor kjørte blant annet Cadel Evans og Luis Leon Sanchez rittet. Da var Sanchez nærmest Greipel, elleve sekunder bak i sammendraget.

Gode bakkeklatrere som Simon Gerrans og Sergei Ivanov er på plass i år, for å ødelegge sprinteridyllen .

Mer Down Under-stoff fra procycling.no:
* Sky går for gull Down Under
* Kristoff: - Jeg kan slå Cavendish
* - Lett å fyre opp Cavendish

* - Personlig ser jeg frem til slaget mellom Cav og Greipel
* Mestermøtet

HTML EMBED

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.