*Nettavisen* Sport.

- Jeg ser ikke bort ifra at noen kommer til å prøve

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Ny bonus i Tour de Ski gjør at Petter Northug og Marit Bjørgen kan stikke av med en gigantisk pengepremie.

04.06.11 10:53

Northug har begynt treningen igjen etter å ha hatt en ekstra lang ferie for å få tilbake motivasjonen. Kanskje fant han motivasjon i at både han og Bjørgen kan innkassere en svimlende høy pengepremie i Tour de Ski.

For i tillegg til den vanlige pengepremien til sammenlagtvinneren, på i underkant av en million kroner, har en ny bonus blitt konstruert.

Hvis en utøver vinner samtlige ni etapper stikker personen av med hele 6,4 millioner kroner i bonus, ifølge Dagbladets papirutgave.

Det er imidlertid ingen enkel oppgave som står overfor de som vil prøve seg på denne bonusen. I tillegg til å måtte gå først over streken på samtlige etapper må vedkommende også ha bestetid opp den avsluttende slalåmbakken. I tillegg har fjorårets åtte ettapper blitt utvidet til ni kommende sesong.

- Jeg ser ikke bort ifra at noen kommer til å prøve. Men i praksis tror jeg det er umulig, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

Løfshus forteller videre at han ikke har pratet med sine løpere om bonusen, men er klar på at det er dumt å brenne av alt kruttet for tidlig i touren.

- Marit og Petter vil nok ha fokus på å porsjonere kreftene med tanke på å optimalisere muligheten for å vinne sammenlagt. Å vinne alle etappene, blir sekundært, forteller han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag