- Jeg setter ni av ti derfra

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Branns unge helt strutter av selvtillit etter perlescoring.

BRANN - VÅLERENGA 3-1:

BERGEN (Nettavisen): - Han har evne til å se fotball. Kun et tidel trenger han for å spille gjennom Amin (Askar) eller Erik (Huseklepp), sier Brann-trener Rune Skarsfjord til Nettavisen.

Fredrik Haugen er på Brann-supportenes lepper etter bergensernes nedsabling av Vålerenga.

20-åringen herjet til tider med Vålerengas landslagsspillere Christian Grindheim og Fegor Ogude i seriepremieren.

- Setter ni av ti
Når han ikke slo presise gjennombruddspasninger, var midtbanetalentet kjapt oppe i presset og plaget Vålerengas spillere gjennom kampen. I sin nye rolle.

- Jeg har mye å komme med. Nå trives jeg veldig godt i den dype rollen, forteller Haugen til Nettavisen.

Men selv om 20-åringen ligger dypt, kommer han til å vise fram silkefoten, så ofte han får sjansen. Slik beskriver unggutten selv skuddet som sendte bergenserne i føringen etter tretten minutter.

- Når ballen gikk fra foten, var det en deilig følelse. Kommer jeg i de posisjonene, kan det bli en del fulltreffere. Jeg setter ni av ti derfra, sier Haugen selvsikkert.

LES OGSÅ: Branns stortalenter senket Rekdals menn

- Ikke overrasket
20-åringen har lagt bak seg en tøff vinter med knallhard jobbing. Det kan resultere i fast plass fremover.

- Jeg har vært veldig seriøs i vinter. Trent hardt og restituert meg godt, forklarer Haugen.

Skarsfjord er full av lovord for jobben midtbanejuvelen har gjort i vinter.

- Vi har veiledet ham i vinter. Han har et bra apparat rundt seg, men han har gjort en fantastisk jobb med seg selv, forklarer Skarsfjord.

- I dag møter han gode motstandere og presterer godt. Jeg er ikke overrasket over det, utdyper Brann-treneren overfor Nettavisen.

Med ny rolle for Haugen kan det gå mot det endelige gjennombruddet for midtbanespilleren. Men like dypt som mot Vålerenga vil vi neppe se i alle kampene, ifølge Skarsfjord.

- Vi kommer nok til å variere litt. Det har med pressmønster, sier Brann-treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tøff konkurranse
Rett før sesongstart kjøpte Brann Sogndals midtbanespiller Stephane Badji, og senegaleseren er en direkte konkurrent til Fredrik Haugen.

Fortsetter midtbanetalentet å levere på samme nivå som mot Vålerenga, blir det vanskelig for Skarsfjord å sette ham ut.

- Det kommer til å komme karantener og skader i løpet av sesongen. I noen kamper vil vi sikkert spille med tre sentrale midtbanespillere også, forklarer treneren til Nettavisen.

Selv ønsker Haugen den tøffe konkurransen velkommen.

- Det er stor konkurranse. Det viktigste er at Brann får gode resultater. Meg og Stéphane har fått en god tone. Vi kommer nok til å bli gode venner, forteller Haugen til Nettavisen.

Effektive Brann
Etter stillingskrig de første minuttene på Brann stadion, var det hjemmelaget som skulle få en kanonåpning. Etter 13 minutter slo Erik Huseklepp et hjørnespark inn i feltet, som Fredrik Haugen enkelt kunne bredside i mål.

Rett etter at Vålerengas Torgeir Børven misset en kjempesjanse, da han var alene med brannmålvakt Piotr Leciejewski.

Etter sidebyttet økte Kristoffer Larsen Branns ledelse. Vålerenga klarerte ballen rett i bena på unggutten som hamret ballen i mål fra 18 meter.

Hjemmelaget var ikke ferdig med Rekdals menn. Etter å ha kontrollert store deler av andre omgang, pyntet Nordkvelle i det 74 minutt, på resultatet med en vakker heading på Larsens innlegg.

Like etterpå reduserte Vålerengas Torgeir Børven med en suser i krysset, og tente et nytt håp hos gjestene. Men kampen ebbet ut med brannseier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.