- Jeg sier bare god natt. God natt!

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Rosenborg-trener Per Joar Hansen slakter «fotballekspertene» i Norge.

02.04.13 07:21

ROSENBORG - BRANN 4-0:

TRONDHEIM (Nettavisen):

Rosenborg vartet opp med festfotball da de slo Brann hele 4-0 hjemme på Lerkendal mandag kveld.

Seieren betyr at Rosenborg nå står med to seiere av to mulige i Tippeligaen.

KAMPREFERAT: - Flaut som f***

Det var det kanskje ikke alle som trodde før seriestarten. Flere satte nemlig spørsmålstegn til Rosenborgs angrepsspill i sesongoppkjøringen.

Av åtte treningskamper scoret Rosenborg kun i kampen mot hviterussiske BATE, hvor trønderne vant 3-2.

Det var trøndernes eneste seier i oppkjøringen til årets Tippeliga om man ser bort fra seieren mot slovenske Olimpija Ljubljana, som Rosenborg vant på straffespark etter 90 målløse spilleminutter.

Raste mot «ekspertene»
Rosenborg-trener Per Joar Hansen virker irritert når Nettavisen spør om han noen gang var redd for at det ikke kom til å løsne foran mål, etter vårens treningskamper.

- Jeg har svart på det hundre ganger. Hvis folk hadde giddet og fulgt med oss, og sett på lagene vi hadde møtt, så hadde de kanskje forstått. Det er så typisk norsk. Det er så typisk norsk det overhodet går an. Følger ikke med, vet du, sier Hansen.

Han rister på hodet, og legger til:

- Hvis man skal bli bedre, må man spille mot de beste lagene. Det er folk som fokuserer på at vi ikke scorer mål mot Spartak Moskva eller Sjakhtar Donetsk, som spiller kvartfinale i Champions League, da sier jeg bare god natt. God natt! Det er masse «fotballeksperter» som også gjør det, som ikke har sett én kamp i vinter. Det er kanonlag vi har møtt. Jeg er så utrolig glad for at vi har gjort det, for det handler om å få referanser. Vi kan ikke bare se på det vi gjør her i Norge. Hvis vi skal bli bedre så må spille mot de beste. Det er helt soleklart, sier «Perry» til Nettavisen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

- De har vært dritgode
Den tidligere U21-landslagstreneren er sikker på spillerne nå får utbytte av den tøffe motstanden i vinter.

- Vi har et balltempo inne, som vi kommer til å få betalt for, og vi har møtt lag med enkeltspillere som ikke er i Tippeligaen, for å si det sånn. Det gir noen referanser til våre spillere som er en helt annen verden, forklarer Hansen.

- Vi har ikke vært bekymret for at det ikke ville ha en positiv effekt. Vi har jo skapt sjanser mot disse lagene, men de har vært dritgode de vi har møtt. Det har jeg vært åpen om med spillerne. Jeg har fortalt dem at de kunne bli tøft, sier «Perry».

- Lært utrolig mye
Rosenborg-treneren er overbevist om at laget hans må møte bedre lag, for selv å bli bedre.

- Når man møter Shakhtar og elleve brasilianere, så kan det gå fort. Men det må man håndtere. Det er jo de lagene vi ønsker å måle oss mot. Det vil jo alltid bli en norsk seriemester, men det er Europa vi måler norsk fotball mot. Det må man aldri glemme.

- Spillerne har skjønt det og de har hatt en flott vinter. De har lært utrolig mye av disse lagene. De har sett ting man kanskje ikke ser så ofte på en fotballbane i Norge, og det tror jeg de har igjen for. Vi har hatt en åpenhet rundt det, og vi har ikke vært redd for å tape kamper i februar og mars. Det går ikke an å være redd for det, sier «Perry».

Får støtte av «Mix»
Rosenborg-spiller Mikkel «Mix» Diskerud gjorde en solid kamp mot Brann mandag kveld, og kunne notere seg for en scoring.

«Mix» er enig med sin trener om at laget hans har lært mye av vinterens treningskamper.

- Vi spilte mot mange gode spillere, og gode lag. Da fikk vi vite hva som kreves for å vinne kamper og om toppnivået til mennesker, så vi får si at det hjalp, sier Diskerud til Nettavisen.

22-åringen var svært godt fornøyd med seieren mot Brann.

- Det var ekstremt morsomt. Det var masse folk som kom og heiet på oss, og det hjelper veldig. Vi får til det vi prøver på trening. Relasjonene sitter, og det er kjempedeilig. Vi slår Brann som er en gjeng med gode spillere. Jeg håper de kommer høyt opp på tabellen i år, sier «Mix».

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Festfotball på Lerkendal
Det var nemlig svært lite som tydet på at Rosenborg skal ha slitt med angrepsspillet tidligere i vinter i oppgjøret mot Brann mandag kveld.

I førsteomgang skapte lagene sjanse etter sjanse, og det var nokså utrolig at det stod 0-0 til pause.

Etter hvilen var det derimot liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren.

Tre minutter etter pause slo Tobias Mikkelsen ballen inn i Brann-feltet. Der stod Tarik Elyounoussi, som forsøkte seg med et skudd, men skuddet ble blokkert. Etter litt rot inne i feltet dukket i midlertid Mikkel Dorsin opp, før han dunket ballen i mål, dermed stod det 1-0 til hjemmelaget.

Kun minutter senere var Dorsin frempå igjen da Rosenborg gikk opp til 2-0. Denne gangen var han riktignok nest sist på ballen, da han tok med seg ballen ned til dødlinjen før han serverte den til Diskerud, som satte den sikkert i mål.

Senere skulle Borek Dockal og Dorsin legge på til 4-0, som ble sluttresultatet.

- Ting å rette på
4-0-seier til tross, Rosenborg-treneren mener det fortsatt er ting å rette på.

- Vi var rufsete i førsteomgang i forsvarsspillet. Jeg tror det koket litt for noen i førsteomgangen. Vi levde litt farlig, så det må vi rette på.

- Man må alltid se kampen objektivt, man har alltid ting å rette på, forklarer «Perry».

Rosenborg topper nå Tippeligaen med 6 poeng og fem plussmål.

Trønderne møter Sogndal borte i neste kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.