RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg sier det jeg føler og mener

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
Derfor hadde Anders Jacobsen godt av en pause.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Mai 2011 valgte ett av Norges største gullhåp i Val di Fiemme, Anders Jacobsen, å ta seg en pause fra hoppsirkuset.

Det var blant annet mye mas fra media som gjorde at Jacobsen etter flere år med suksess i hoppbakken ble utbrent.

Men etter å ha jobbet som hoppekspert for NRK, samt deltakelse i TV 2-programmet Skal vi danse, har hopperen lært.

- Jeg har aldri sett ham så komfortabel før, sa skihopper Tom Hilde til Nettavisen om lagkamerat Anders Jacobsens av tidligere i vinter.

Lærte mye
Jacobsen sier også selv at han har hatt godt av å jobbe i mediebransjen.

- Ja, jeg lærte mye av å jobbe i media selv. Jeg er hundre prosent klar over at det er fordi vi har dere i pressen at vi kan holde på med det her. Jeg har stått på begge sider og vet hva slags jobb dere legger ned for at dette skal funke, sier Jacobsen til Nettavisen.

- En pressekonferanse er fortsatt litt masete. Det er det alltid, man går frem og tilbake og får hundre spørsmål. Man må på en måte tenke seg om litt. Men det er kanskje hovedforskjellen, jeg tenker ikke så mye lenger. Jeg sier heller det jeg føler og mener akkurat da. Så får man heller gå på en blemme i ny og ned. For da tar det mye mindre energi, og det er ærlig og lett å forholde seg til, forklarer skihopperen.

Også landslagstrener Alexander Stöckl tror Jacobsen hadde godt av pausen.

- Jeg tror det var viktig at han fant motivasjonen igjen. Han var nok ganske utbrent, og det var viktig for ham at han så at skihopping er det viktigste for ham. Det var viktig at han fant veien tilbake slik at han nå kan si at han elsker skihopping, forklarer Stöckl til Nettavisen.

Første gull siden 1966?
Lørdag skal Jacobsen og de andre norske hopperne kjempe om Norges første VM-gull i liten bakke, siden Bjørn Wirkola vant i Oslo i 1966.

Skal vi tro 28-åringen kan det fort bli en norsk jubeldag.

- Formen er bra. Jeg har vært litt småsyk, men nå er jeg frisk igjen. Kroppen blir bedre for hver dag. Jeg føler at hele laget er godt forberedt og at vi har en veldig fin ro i laget. Jeg synes vi har kommet greit i gang i bakken her. Jeg har en ganske bra følelse av bakken. En følelse jeg takler bra. Jeg har en fin rytme og har enkle oppgaver som jeg skal gjøre bedre. Så det er bare gøy å komme til hoppbakken, sier Jacobsen.

Gregor Schlierenzauer blir trolig nordmennenes største utfordrer i verdensmesterskapet i Val di Fiemme. Men sportssjef Clas Brede Bråthen mener både Jacobsen og Anders Bardal har et høyere toppnivå inne, enn hva Schlierenzauer har.

- Hvorfor er du bedre enn de andre?

- Jeg tror på mine beste dager og på mine beste hopp så er det helt hundre prosent fritt. Jeg kontrollerer ikke det jeg gjør, jeg lar det være helt fritt og da blir det mer kraft i hoppet. De hoppene blir sånn ut av deg selv opplevelser som har mer energi enn andre hopp, sier Jacobsen.

Hopprennet kan du følge direkte på Nettavisen fra klokken 17.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere