*Nettavisen* Sport.

- Jeg skal brekke begge beina dine!

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty / All Over Press

07.09.13 10:15

Fotballstjerner, og gjerne eks-stjerner, har en tendens til å brette ut om sine erfaringer og opplevelser for å melke mest mulig ut av karrierene sine.

Zlatan Ibrahimovic gjorde som mange andre før ham, da han i 2011 slapp den kontroversielle biografien «Jag är Zlatan». Boka serverte den ene historien etter den andre, og blant annet gikk han hardt ut mot Pep Guardiola og tidligere lagkamerater.

I engelske Daily Mail gjenforteller nå Zlatan utdrag fra biografien, og da benyttes anledningen til å gjengi et par av superstjernens beste historier.

Falske anklager
Blant annet forteller han om en episode fra 2004, da han spilte i nederlandske Ajax.

«Det var landskamp. Sverige mot et Nederland som besto av flere av mine lagkamerater fra Ajax. Tidlig i kampen fikk jeg ballen ikke langt fra mål, og umiddelbart ble jeg omringet av flere spillere, blant andre Rafael van der Vaart som jeg spilte med på klubblaget. Jeg kjempet meg gjennom alle taklingsforsøkene, og etterpå lå van der Vaart igjen på gresset med store smerter.

Dagen etter hevdet han at jeg hadde skadet ham med vilje. Hva f*** var det for noe å si? Han fikk ikke engang et frispark. Så jeg ringte ham og beklaget, og gjorde det klart at det ikke var noe annet enn et uhell.

Likevel nektet han å høre. Da vi kom tilbake til Ajax ble stemningen mer og mer amper mellom oss, og til slutt kalte Ronald Koeman (manageren) oss inn til et møte. Van der Vaart fortalte ham at jeg hadde gjort det med vilje. Da så jeg rødt: - Jeg skadet deg ikke med vilje, og det vet du. Hvis du anklager meg for det én gang til, skal jeg brekke begge beina dine! Og denne gangen vil det ikke være et uhell» forteller Zlatan om hvorfor forholdet mellom ham og van der Vaart aldri var det beste.

Ville dødd for Mourinho
Også manager fra tiden i Inter, José Mourinho, blir omtalt i artikkelen i Daily Mail, men portugiseren blir påspandert langt hyggeligere ord enn mange av de andre Zlatan tar for seg.

«José Mourinho er en stor stjerne. Han er fabelaktig. Første gang han møtte kona mi, Helena, hvisket han til henne: «Helena, du har bare en oppgave: Gi Zlatan mat, sørg for at han sover nok, og hold ham glad» Jeg liker Mourinho. Han er en hærfører, men bryr seg også. Han sendte meg alltid tekstmeldinger og spurte hvordan jeg hadde det. Han er Pep Guardioals rake motsetning. Der Mourinho lyser opp et rom, trekker Guardiola for gardinene. Mourinho er en mann jeg var villig til å dø for» forteller den svenske superstjernen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag