- Jeg skal ha en angripende tilnærming til løpene

Daniel Ricciardo står med tre VM-rundeseirer i formel 1 denne sesongen. Han mener det fortsatt er kamp om sammenlagtseieren.

Daniel Ricciardo står med tre VM-rundeseirer i formel 1 denne sesongen. Han mener det fortsatt er kamp om sammenlagtseieren. Foto: Xpb.cc Limited (All Over PRess)

Offensiv Ricciardo jager Rosber.

Australieren Daniel Ricciardo mener det fortsatt er kamp om VM-tittelen sammenlagt i formel 1 denne sesongen, tross det store spranget opp til solide Nico Rosberg.

Den 25-årige Red Bull-føreren er én av tre sjåfører som har kjørt inn til seier denne sesongen. Han var best i Canada i juni, i Ungarn i juli og i Belgia i august.

Ricciardo er 72 poeng bak ledende Rosberg og 50 bak Rosbergs Mercedes-kamerat Lewis Hamilton.

– For meg er det fortsatt kamp. Fra nå av skal jeg ha en angripende tilnærming til løpene og tar med meg det jeg kan av poeng. Jeg må gi alt for å nærme meg Mercedes, sier Ricciardo.

I helgen står Singapore Grand Prix på agendaen. Der var Red Bull-fører Sebastian Vettel best i fjor. I år forventer Ricciardo en plass på podiet.

– Jeg tror vi må gå for det, spesielt om jeg skal være med i kampen om tittelen til slutt, sier australieren.

– Så fort vi har sjansen til å vinne et løp, kan du være sikker på at vi skal ta den. Om det fører til at jeg kommer nærmere sammenlagtledelsen, så er det bare positivt.

Red Bull ligger på 2.-plass i VM-sammendraget for lag. De er langt bak Mercedes. Samtidig er Red Bull-laget langt foran treer Williams etter at 13 av sesongens totalt 19 VM-runder er ferdigkjørt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.