- Jeg skal hjem og studere Molde

Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)

Strømsgodset-trener Ronny Deila er mektig imponert av Solskjær & co.

17.06.11 08:31

STRØMSGODSET- MOLDE 0-1:

MARIENLYST (Nettavisen): Strømsgodset er kanskje Norges beste hjemmelag, og Marienlyst stadion er en av de mest fryktede arenaene i Norge. Likevel måtte Strømsgodset og Ronny Deila dra slukøret hjem etter å ha tapt 0-1 mot et solid Molde-lag.

Godset-sjef Ronny Deila var skuffet etter kampen.

- Jeg hadde akseptert en uavgjort på en slik dag, og det er vondt å tape. Vi har uansett oss selv å takke, for vi skaper en del, men vi må bli mer effektive. Når man skaper 7-8 målsjanser scorer man som regel, sier Deila til Nettavisen.

Molde-skryt
Han hadde likevel ingen problemer med å skryte av sine overmenn.

- Vi må også se det positive i en slik kamp, nemlig at vi skaper mange sjanser mot et så godt lag som Molde, som er et av de beste lagene i Norge i dag, sier han.

For imponert av Molde, det er han utvilsomt.

- Vi møtte et godt lag, det merket jeg. Når vi presser høyt og kjører på, klarer de likevel å få til et pasningsspill. De drar ned tempoet gjennom pasningsspillet sitt og klokskap med ballen. Det medfører ofte tre poeng, sier Deila, som hadde rett i det.

Han får støtte av Godset-spiller Muhamed Keita.

- Molde var flinke defensivt og offensivt, og de er et bra lag. De tør å spille fotball, og er flinke til det. Vi er vant til at lag kommer hit og legger seg lavt, og det gjorde ikke Molde, sier Keita til Nettavisen.

Han tror Molde kommer til å ligge i toppen ut sesongen.

- Jeg tror Molde er en gullkandidat. De er det beste laget vi har møtt så langt. De har alt de trenger for å vinne gull, skryter Keita.

Liker Solskjærs tankegang
Godset-sjef Deila har latt seg begeistre av Solskjærs inntreden i norsk fotball.

- Jeg liker måten Molde spiller fotball på, og jeg liker tankegangen. Det er gøy med nye impulser i norsk fotball, og jeg skal hjem og studere hva Molde har gjort og hvordan de spiller. Det er ting vi kan ta med inn i vårt eget spill, spesielt relasjonsmessig offensivt, skryter Deila, og fortsetter:

- Solskjær er opptatt av «team», han vil skape sitt eget spill, og han er rolig og flink i media. Det er positive ting, og det ser man på spillerne hans også. De utstråler selvtillit, og det er moro å se, sier han.

Fornøyd Solskjær
Ole Gunnar Solskjær var en lykkelig mann etter den sterke borteseieren.

- I dag spiller vi fantastisk i 20 minutter, for så å forsvare oss fantastisk i de siste 70. Vi hadde også en del kontringer, så vi kunne fort ha hatt et mål eller to til, oppsummerer Solskjær overfor Nettavisen.

Han passer også på å gi skryt tilbake Godset og Ronny Deila.

- Når Godset får tid til å spille seg ut bakfra, er de veldig vanskelig å spille mot. Ronny har en metode å spille fotball på som er vanskelig å forsvare seg mot, og de spilte oss lave, sier Solskjær, før han tuslet ut til autografjaktende supportere på utsiden av stadion.

PS: Før kampen opplyste speaker at Muhamed Keita har skrevet under på en ny kontrakt med Strømsgodset, en kontrakt som strekker seg ut 2015.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.