*Nettavisen* Sport.

- Jeg skal kjøre ham i senk

Foto: Scanpix

Øystein Pettersen er hjertelig velkommen på Skeid-trening. Hele året!

15.12.09 18:10

Langrennssprinter Øystein Pettersen var den første som plukket opp hansken etter Arild Stavrum:

- For hvis Arild tror han har mye galle å komme med rundt vinteridrett, har jeg mye, mye mer galle å komme med omkring norsk fotball, skriver Øystein Pettersen i sin blogg på sprintgutta.no.

Bloggen er et motsvar til Stavrums TV2-blogg med tittelen: «Fotball får for lite oppmerksomhet».

Pølsefest på Voldsløkka?
Pettersen avslutter sitt innlegg med å invitere Skeid-treneren på mengdetrening i løpet av juleferien. Det skjer ikke med det første, skal man tro Stravrum selv:

- Jeg har dessverre ikke kropp til å delta på noen langrennstrening, men han er hjertelig velkommen til å prøve seg hos oss – når som helst. At jeg skal klare å kjøre ham i senk på en fotballtrening, kan jeg garantere deg, sier Arild Stavrum til Nettavisen.

Les HELE bloggen til Arild Stavrum her! «Fotball får for lite oppmerksomhet»

I mer alvorlige former presiserer Skeid-treneren at hans utspill ikke var ment som nok et forsøk på å sette idrettsgrener opp mot hverandre.

- Så hvorfor skrev du da denne bloggen? Du må ha skjønt at dette ville provosere?

- Både og, egentlig. Dette med bloggen er tosidig. På den en siden står min egeninteresse. Jeg synes at vinteridrett er oppskrytt. Jeg synes at konkurransenivået er såpass lavt at det får for mye oppmerksomhet. På bakgrunn av det kan man vurdere hvor lite det står i avisene om Magnus Carlsen i forhold. Herunder kommer definisjonsspørsmålet om sjakk er idrett, men prestasjonene, basert på sjakkens utbredelse, er større.

Les også: Pølseslakter Stavrum

- Mener du da også at idrettsutøverne innenfor andre idrettsgrener ikke trener godt nok og ikke leverer gode idrettsprestasjoner?

- Jeg har aldri sagt noe om det. De som er best, trener selvfølgelig bra og er gode idrettsutøvere. Det er et ubestridt faktum. Men det er fryktelig mye mindre konkurranse for å komme seg i verdenstoppen i andre idrettsgrener, enn det er i fotball, sier Stavrum før han fullfører åpningsresonnementet sitt:

- Den alvorlige siden av utspillet mitt, er utbyggingen Holmenkollen kontra å bygge ut flere kunstgressbaner. Hva er det mest samfunnsnyttige? Å bruke et par milliarder på å bygge ut et anlegg som ikke blir noe særlig bedre? Kontra det å bygge ut flere fotballbaner i Oslo. Noe man definitivt har bruk for?

Hardt ut mot håndballjentene
Ettersom Stavrum nærmest latterliggjør idretter som langrenn, skiskyting, kombinert og håndball på veien – evner han i vært å skape debatt rundt utspillet.

- Og kvinnehåndball markerer seg som idretten ved siden av de på snø der Norge er en stormakt. Og når Norge blir stormakt innenfor noe som helst, da vet vi å utnytte det! Som at Norges mål mot Sør-Koreas i OL blir godkjent selv om tiden er ute, som at det er helt greit at finner og svensker kan skifte statsborgerskap til norsk, men ikke østerriksk eller at Ole Einar Bjørndalen kan velge å gå hvilken vei han vil i løypa uten konsekvenser. Tenk om Norge hadde røket ut mot Sør-Korea på et mål da tiden var ute og ikke f... om en russer hadde fått omgjort avgjørelsen slik Bjørndalen fikk. Det er mulig Bjørndalen i vinter blir disket hvis han begynner å skyte etter de andre konkurrentene, men ikke ellers, skriver Stavrum i bloggen.

Øystein Pettersen inviterer sågar Skeid-treneren ut i langrennssporet under julehøytiden:

Les HELE bloggen til Øystein Pettersen her: Arild Stavrum er en bitter mann?

- Men det å diskutere uten at vi vet hva vi driver med på hver vår kant, er jo dumt. Så jeg inviterer deg herved til en ukes samling i jula, Arild! Mengdetrening er planen, så det blir ikke så mye intensivt, skriver Pettersen.

Dropper julelangrenn
Overfor Nettavisen legger ikke den tidligere Molde-spissen skjul på at det aldri kommer til å skje.

- For det første så har jeg lagt opp for fem år siden. Mitt mosjonsnivå holder ikke til å være med på noe som helst av trening. Det ville ha vært galskap bare å gi det et forsøk.

- Dernest er det livsfarlig å sammenligne idrett på den måten. Du kan gå på ski i mange, mange timer – men du kan ikke spille fotball i mange timer. Det går ikke på grunn av slitasje på ledd og ankler. Hadde det så vært så enkelt at om man trener syv timer fotball hver dag, så hadde du blitt best – hadde man fått en svært overraskende Champions League-vinner. Det var ikke den diskusjonen jeg ville ha i gang. Dette går på om hva jeg synes om underholdningsverdien i idretten og hva jeg synes om konkurransenivået. Spør man alle i Norge om hvem som er nummer to i landet vårt i spydkast, er det ikke mange som kan svare. Vet du hvem som er vår nest beste spydkaster?

- Eeeh. Ronny Nilsen er jo sportssjef i Friidrettforbundet nå, så han er det neppe...

- Nei, der ser du. Hadde man ikke hatt Andreas Thorkildsen der, hadde det vært ganske lett å bli nummer én i spydkast innenfor landegrensene. Men når han først er der, er det selvsagt vanskelig å bli nummer én i verden. Hans nivå er høyt, men bredden er ikke der.

- Er det noe du vil si til slutt?

- Ja. Vi har aldri fri fra begynnelsen av januar til slutten av november. Noen uker i desember har jeg fri, så der vil jeg si at Øystein Pettersen bommer ganske kraftig. 2. divisjonslag spiller serie gjennom hele sesongen og har heller ikke sommerferie, avslutter den engasjerte Skeid-treneren.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.