RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal realisere drømmen

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Alle snakker om Bjørgen, Johaug og Steira. Men også Marthe Kristoffersen går for VM-medalje.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): De fleste regner med at det blir en duell mellom Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk på lørdagens 15 km fellesstart med skibytte. Utfordrergruppa føres an av to andre norske jenter, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug.

Den fjerde jenta på det norske laget, er det få som snakker om. Og faktisk kan Marthe Kristoffersen takke Vibeke Skofterud for at hun i det hele tatt får gå.

Men om forventningene fra omgivelsene er små, har 21-åringen fra Meråker høye forventninger til seg selv.

- Jeg skal realisere drømmen min, sier Kristoffersen til et Nettavisen – med et lurt smil.

Bedre dag for dag
Og drømmen, det er intet mindre enn medalje.

- Jeg kan ikke drømme om noe annet, bekrefter hun.

Kristoffersen har allerede mesterskapserfaring fra både VM i Liberec og OL i Vancouver. Før VM i Holmenkollen har hun ikke akkurat dominert resultatlistene. På den klassiske 10-kilometeren på Konnerud sist lørdag, ble hun slått med to minutter av Marit Bjørgen.

Men så sent som i Tour de Ski, kom hun på tredjeplass på 10 km fellesstart med skibytte i Oberstdorf.

- Og formen er bedre nå enn da, hevder Kristoffersen.

- Jeg føler faktisk at formen blir bedre dag for dag. Jeg har masse overskudd. Jeg er i form, rett og slett, fastslår hun.

Skal angripe
Forklaringen er oppladningen til Kollen-VM. For første gang har Kristoffersen vært med på høydesamlingen i forkant av et mesterskap.

- Jeg kjenner at det funker, erkjenner hun.

Selv om drømmen er edelt metall, er det ikke akkurat sånn å forstå at hun kalkulerer med medalje. 21-åringen vet at hun må gjøre et av sine aller beste løp – kanskje det aller beste – om drømmen skal bli en realitet.

- Jeg er en outsider, og jeg har bare én mulighet i dette mesterskapet. Derfor har jeg også bare én oppgave lørdag. Det er å angripe, og det har jeg planer om å gjøre, sier hun selvsikkert.

(Saken fortsetter under bildet)

God spurter
Benytter hun den ene muligheten, kan det for øvrig bli flere muligheter. Lagene til 10 km klassisk og tremila er ennå ikke tatt ut. I hvert fall ikke offisielt.

Også trener Egil Kristiansen har tro på at Meråker-jenta skal få til et bra løp.

- Jeg mener vi har fire jenter som kan prege løpet. Marthe er en outsider, og kan overraske både seg selv og mange andre, sier Kristiansen til Nettavisen.

Skulle Kristoffersen for eksempel klare å henge med Kristin Størmer Steira og Therese Johaug til en spurt, vil begge få problemer.

- Marthe er en bra spurter. Normalt vil både Therese og Kristin få problemer mot henne i en spurt, bekrefter Kristiansen.

- Helt rått
VM-følelsen fikk hun for alvor da Marit Bjørgen gikk inn til gull på sprinten torsdag.

- Det var helt rått. Vi så løpet på TV på Soria Moria. Det føltes nesten som om TV-en skulle sprenges av alle jubelropene. Dette blir noe av det største jeg får oppleve, konstaterer Kristoffersen med stjerner i blikket.

15 km fellesstart med skibytte, som er den andre VM-øvelsen i kvinnelangrenn, har start klokken 11.30. Nettavisen følger naturligvis løpet direkte.

PS. Marit Bjørgen fikk fri fra fredagens pressetreff. Ifølge trener Egil Kristiansen var gulljenta like blid fredag morgen som torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere