RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal ta OL-gull

Foto: AFP (AFP)
Sist oppdatert:
Tarjei Bø ble ikke noe mindre offensiv etter OL-uttaket.

- Det blir vel for drøyt å si at OL er et mål, sa Tarjei Bø til Nettavisen 1. april.

Og det var ikke en aprilspøk han lirte av seg.

Den gangen hadde Bø aldri vært bedre enn nummer 61 i verdenscupen, og selv om han vant 20-kilometeren i NM så var det vanskelig å ta helt av. Han lukket likevel ikke døra helt, for før vi avsluttet samtalen la han til:

- Man skal aldri si aldri.

Her er det første OL-uttaket (for alle grener).

- Nå blir det kamp i januar
Og det var godt han gjorde det. Ni måneder etter, tirsdag 21. desember, ble Tarjei Bø (21) tatt ut til OL i Vancouver.

- Dette var kanon. Sånn skal det være. Jeg er kjempefornøyd, sier han til Nettavisen.

- Det var et lite mål å komme med. Nå er jeg der, så nå er det bare å angripe videre. Det neste målet er selvsagt å få gå i OL. Det er fire distanser og seks som er uttatt. Nå blir det en kamp mellom oss seks i januar, legger han til.

Bø har tatt gull, sølv og bronse i junior-VM tidligere, og vant altså 20-kilometer i senior-NM 1. april. Det var imidlertid 4. plassen på helgas skiskyttersprint i Pokljuka som sendte ham til OL. I stedet vraket skiskytterforbundet løpere som Frode Andresen og Ronny Hafsås.

- Ganske stort
At han nå skal til Vancouver, er egentlig ganske så vilt for mannen som ikke hadde ofret OL en eneste tanke da forrige OL, i Torino i 2006, gikk av stabelen.

- Da var jeg 17 år gammel, og gikk på NTG. Det var skiskyting for alle penga da også, og jeg trodde og håpet at jeg skulle nå toppen. Men jeg hadde ikke tenkt på OL i det hele tatt. Da levde jeg kun i nuet. At jeg derfor er tatt ut nå, er ganske stort. Skiskytterlaget er vel kanskje også det vanskeligste laget å komme med på. Så er jeg altså med bare 21 år gammel, sier han.

- Hva kan du oppnå i OL da?

- Jeg har måttet gå trappetrinn for å nå dette målet. Først var det å prestere i europacupen for å kvalifisere meg til verdenscupen. Så var det å være god nok i verdenscupen for å kunne bli tatt ut til rundene over jul. Men jeg har egentlig vært litt i forkant av målene mine hele veien. Jeg liker også å sette meg offensive mål, jeg skal klare et OL-gull før jeg legger opp, men det er nok ikke så sannsynlig at det kommer på første forsøk allerede nå.

Tidligere har skiskytterekspert Ola Lunde sagt til Nettavisen at han ser Tarjei Bø som en god kandidat til stafettlaget i OL. Halvard Hanevold, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen er sikre kort på stafetten, men Lars Berger og Alexander Os har ikke lykkes da de har fått sjansen på stafettene tidligere i år.

Det kan åpne for Bø.

- Tarjei Bø er en veldig solid skytter, og han har tidligere vist at han er en stafettmann. Bø gjorde en fantastisk stafett i EM i fjor, da han var med på å avgjøre for Norge med rask og god skyting. Han er god i stressede situasjoner, sa Lunde til Nettavisen før 4. plassen i Pokljuka.

- Vanskelig å toppe dette
Selv tør Bø altså ikke sette seg andre mål enn å få gå i OL.

- Hvordan skal uttaket feires?

- Det blir vel med trening, det. Og litt julehandel.

- Men bedre julegave enn dette får du kanskje ikke?

- Hehe. Det skal litt til for å toppe dette, ja.

Hører dere det, mamma og pappa. Bø!

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere