*Nettavisen* Sport.

- Jeg skal tilbake til toppen

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Gleden er tilbake for spent Andreas Thorkildsen.

Andreas Thorkildsen legger ikke skjul på at han er spent, før han, bokstavelig talt, kaster seg ut i en ny sesong med gull i Moskva-VM som hovedmål.

Den miserable fjorårssesongen er for lengst historie. Han har tatt den lærdommen og gjort de justeringene som har vært nødvendige for at han ikke skal gå på en slik smell igjen.

Nå peker alle piler oppover. Det mener både han selv og trener Åsmund Martinsen, men helt sikre på at alt funker som det skal, kan de ikke være før Thorkildsen har vært gjennom sesongåpningen i Diamond League-stevnet i Doha. Det går 10. mai.

– Det er klart jeg går med spent forventning til det første stevnet. Dersom de siste kastøktene før jeg skal i aksjon i Doha går bra, i tillegg til at jeg klarer meg brukbart gjennom stevnet i Shanghai, mener jeg å kunne se lyst på sesongen. Helst vil jeg vinne begge åpningsstevnene mine, sier Andreas Thorkildsen til NTB.

Vi traff ham på en tøff sprint- og spenstøkt i Valhall, en av de ti-tolv øktene han er gjennom hver uke.

Mye kasting
– Grunnen til at det ikke gikk som jeg ønsket i fjor, var at jeg fikk kastet altfor lite. Dessuten var jeg plaget av skader. Derfor har jeg ikke dvelt så mye med det som skjedde i 2012, men jeg har tatt noen forholdsregler.

– Jeg har kastet tre-fire ganger så mange kast på denne tiden i år som jeg hadde på den samme tiden i fjor, og behandlingen jeg har fått er lagt om litt, slik at det fungerer mye bedre nå, sier Thorkildsen.

Trener Åsmund Martinsen støtter opp om dette.

– Vi trener omtrent på samme måte og omtrent like mye som før, men noen justeringer er gjort, slik at Andreas skal få hvilt og restituert seg litt bedre mellom øktene. Særlig gjelder det at han er er frisk og skarp til kastøktene vi er gjennom, forteller Martinsen.

– I og med at jeg vet hva som var årsaken til at fjorårssesongen ble som den ble, la jeg den raskt bak meg, legger Thorkildsen til.

Optimist
– Det treningsarbeidet jeg har lagt ned siden jeg startet for fullt 1. november i fjor, har vært bra. Alt er gått etter planen, så dersom jeg kommer meg skadefri gjennom de to første stevnene i år, mener jeg det er grunn til å være optimist, sier 31-åringen.

Han skal kaste elleve stevner, og det er helt som vanlig, men VM i Moskva er det viktigste.

– Planen er enkel, jeg har tenkt å kjempe meg tilbake på toppen igjen. I Moskva er det bare gullet som teller, sier Andreas Thorkildsen med sin vanlige sterke dose selvtillit.

– Jeg vurderer det slik at VM er viktigst. Deretter er det Diamond League-stevene med Bislett Games i første rekke det satses på, og så kommer de andre stevnene med lag-EM og NM.

– Det jeg kan si en måned før sesongstart i Doha er at jeg gleder meg veldig til å ta fatt igjen. Det skal bli fint å komme seg gjennom den siste 20 dager lange treningsleiren i Doha med de testene som hører med. Det skal sette meg i stand til å prestere en topp sesong igjen, sier Thorkildsen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.