*Nettavisen* Sport.

- Jeg skal vinne

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Alexander Kristoff ønsker å gjenta bedriften fra 2007, da knuste han Thor Hushovd i NM.

25.06.11 18:34

SKIEN/OSLO (procycling.no): I 2007 skapte Alexander Kristoff sensasjon i sykkelnorge. Den da 19 år gamle rytteren spurtslo Thor Hushovd i Brumunddal, og vant sitt første norske mesterskap.

Nå ønsker BMC-proffen å gjenta bedriften fra 2007.

- Jeg kan ikke gi hele planen til deg, men jeg må jo prøve å vinne da. Det blir ikke lett. Jeg vet jo at for eksempel Joker Merida stiller med et sterkt lag, forteller Kristoff til procycling.no.

Kristoff var lojal da klubbkompisen Svein Erik Bystrøm vant gaterittet lørdag for én uke siden. Nå forventer han å få tilbakebetaling.

- Jeg har alle rytterne fra Stavanger SK Elite. De stiller med fem mann her (alle er førsteårsseniorer, Svein Erik Bystrøm og Fredrik Strand Galta er det sterkeste).

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Hushovd er den største favoritten
Kristoff har hatt et rolig løpsprogram i det siste. Etter Giro d'Italia har han ikke konkurrert i proffsirkuset. Derfor stiller han uthvilt til NM, men med få rittkilometer i beina.

I likhet med Hushovd er Kristoffs sterkeste egenskap avslutningen. Det kommer nok de antatt sterkeste utfordrerne til å utnytte.

- De andre lagene bør kanskje prøve å riste av seg deg før oppløpet?

- Ja, det kan nok være lurt, men Thor Hushovd er nok uansett den største favoritten. Det går litt oppover på slutten, og jeg har nok en god spurt, men jeg tror Hushovds form er bedre.

- Hvor tøff er årets NM-løype?

- Den er ganske kupert. Det kommer i hvert fall til å skille, samtidig som den er litt enklere enn den vi kjørte i fjor (under NM i Trondheim). Under U23-fellesstarten kom det jo inn én og én rytter til mål.

Vil bli i BMC
Alexander Kristoff kjører Tour de Wallonie og Tour of Poland etter NM. Sannsynligvis kommer også Vattenfall CyClassics og GP Ploué på BMC-rytterens høstprogram. Altså ikke ulikt fjorårets opplegg.

Han vet foreløpig ikke hva som skjer med ham etter sesongen, når kontrakten med det sveitsamerikanske laget går ut:

- Først og fremst ønsker jeg å jobbe med å få en ny kontrakt hos BMC. Dersom ikke det går, må jeg finne meg et nytt lag. Ettersom både Team RadioShack og HTC-Highroad går en usikker framtid i møte, kan det bli mange ledige ryttere på markedet, avslutter han.

PS: Følg med på sykkel-NM på procycling.no. Vi lover å gi deg alt du trenger fra Skien!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag