RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skjønner hvis jeg ikke er så populær

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Jeg er utrolig lei meg, sier en gråtkvalt Bjørn Einar Romøren. Nå er han utestengt.

ULLEVÅL (Nettavisen): Hoppkomiteen kom i samråd med landslagsledelsen torsdag fram til at Bjørn Einar Romøren ikke får delta i verdenscuprennene i Lahti og Kuopio, som straff for at han som førstemann prøvehoppet i Nye Holmenkollen og dermed snøt Anette Sagen for den opplevelsen.

- Jeg er utrolig lei meg. Denne oppmerksomheten var det siste jeg ønsket meg, og jeg tar til meg straffen uten problemer, sa Romøren under pressekonferansen sent torsdag kveld.

Han var tydelig lei seg og hadde flere ganger problemer med å snakke med fast stemme.

På Nettavisens spørsmål om hvordan han tror at det norske hoppublikum vil ta han imot under rennene i Lillehammer og Holmenkollen, brukte Hosle-gutten lang tid.

Så svarte han, gråtkvalt:

- Jeg skjønner hvis jeg ikke er så populær.

Les saken: - Vil få konsekvenser
Kommentar: Ro, ro, Romøren

Respektbrudd
Romørens kupp av det første hoppet i Holmenkollen har satt sinnene i kok i hele Hopp-Norge. Oslo kommune, som har finansiert bakken og som arrangerte onsdagens åpning, var blant dem som reagerte med skuffelse. Kommunen var klar over at det skulle prøvehoppes i bakken, men hadde bedt om at hopperne som skulle gjøre den jobben ikke var profilerte.

Anette Sagen orket på sin side ikke å hisse seg opp, og synes fortsatt det var en ære å få gjøre det første offisielle hoppet.

Sportssjef Clas Brede Bråthen fortalte på torsdagens pressekonferanse at Romøren straffes fordi han har brutt en av levereglene til hopplandslaget.

- Straffen kommer som en følge av hoppskrifter, noen leveregler i hoppsporten. De viktigste punktene er respekt, ydmykhet og glede. Vi finner helt klart brudd på respektdelen og han er derfor satt ut av to renn, forklarte Bråthen.

Sportssjefen var nøye med å understreke at Romøren straffes fordi handlingen fremstår som et brudd på respektregelen, og la til at han ikke tror at Romøren gjorde dette bevisst.

- Det er ikke ment som respektløst, men fremstår som respektløst, mente Bråthen.

Les saken: - De ville vel ikke sette helsa mi på spill
Det første hoppet: - Hadde kongeørner i magen

- Ikke intensjonen
- Hva var intensjonen din, Romøren?

- Det var å testhoppe bakken. Jeg tenkte bare på å prøve bakken. Jeg beklager på det dypeste at dømmekraften min var dårlig.

- Føler du at du straffes fordi du er Bjørn Einar Romøren?

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg straffes for dårlig dømmekraft.

Han må altså stå over to verdenscuprenn, lørdagens lagkonkurranse og søndagens individuelle renn i Lahti, samt tirsdagens renn i Kuopio. Romøren er imidlertid tilbake til verdenscuprennet i Lillehammer, som arrangeres allerede neste helg, med renn både 11. og 12. mars.

Dermed får han sjansen til å gjennomføre to verdenscuprenn før det store målet; VM i skiflyging i Planica 18. til 21. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere